Gi en gave
Meny
Foto: Kristian Mjølsneset Last ned
Gi en gave

Guds kall til å dele tro

Jean-Christophe var døpt og konfirmert, men ingen fast kirkegjenger. Så kjente han at arbeidet med å plante en ny kirke i Créteil var noe som berørte ham langt inne i hjerterøttene. Han opplevde et kall til å være med i dette arbeidet.
Tilbake

– Bønnesamlingene og bibelstudiene i Cretéil har fornyet troen min og gitt meg lyst til å grave enda dypere i Guds ord. Ja, Guds ord er blitt en daglig energikilde for meg. Jeg har verken bedt eller lest så mye siden jeg var konfirmant, sier Jean-Christophe. Han og kona, Isabelle, bor i en forstad øst for Paris sammen med de to sønnene sine; Matthieu og William.

Alle kan være med

Kallet til å være med i kirkeplantingsarbeidet i Créteil sammen med NMS-misjonærene Mary og Rafi Rakotovao var konkret. Jean-Christophe var en av de første som engasjerte seg i denne satsingen. Det gikk ikke lang tid før misjonsarbeidet i Créteil ble et familieprosjekt for familien på fire. De er faste deltakere på gudstjenestene. Guttene er alltid klare til innsats, enten det gjelder å gjøre klart kirkelokalet, ha ansvar for prosjektoren under gudstjenesten eller å servere kjeks og kaffe til forbipasserende på gaten ved inngangen til kirken. – Her i Créteil kan alle være med å bidra, smiler Matthieu.

Privilegert

Jean-Christophe synes han er privilegert som får være med på å skape denne nye kirken i Créteil. Han kjenner at det er viktig for ham å dele sin tro med andre. Han vil gi videre det han selv har fått. Isabelle understreker hvor viktig det er å ønske de nye velkommen, med varme og ekte interesse.
– Det er ofte vanskelig å finne sin plass i en etablert menighet, men her er det lettere. Alt er nytt og friskt, og det er behov for alle! Jeg håper virkelig at vi kan beholde denne atmosfæren også i fortsettelsen, sier hun.

Viktig?

Synes du også det er viktig å bringe evangeliet tilbake til dagens mennesker i Europa? Sammen med NMS kan du nå være med å bygge opp den nye menigheten i Créteil, som er et av de største forstedene i Paris – med over 90 000 innbyggere. Det er alt etablert både moskeer, synagoger og kirker der, men svært mange har ingen kontakt med kristne menigheter. Å dele troen på Jesus er viktig – også i et sekularisert Europa!

Hva gjør NMS her?

Blant annet har vi vært med på å stifte en egen ungdomsorganisasjon; Mission Jeunesse, som blant annet lærer ungdom i Paris til selv å kunne lære opp andre til å bli med i lovsangsband og -team. Dette har vist seg å være viktig, ikke bare for ungdommene, men også for menighetene de tilhører.
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp