Gi en gave
Meny
Last ned
Gi en gave

Frem fra gjemselen

Han så på den lille sønnen sin og tenkte: – Du skal ikke gjemmes bort! Vi må få gitt deg en utdannelse og muligheter til et normalt liv!
Tilbake

Nå er Li Yan (4) en aktiv gutt. Han er litt blyg, men full av liv når han blir varm i skjorta. Da foreldrene oppdaget at han var døv, var de i gang med å kjøpe sitt første hus. Men mye penger forsvant i medisinske utgifter i denne perioden, så det ble ikke lett. Og hvordan skulle de kommunisere med den døve sønnen sin?

Døvesenter

Mor Yan Hong Ling (33) og far Li Wan Rong (35) ble veldig lettet da de fant ut at sønnen kunne få gå på kirkens døvesenter i Changsha. Her lærer han tegnspråk, og nå kan de snakke med Li Yan. Det betyr at han har en helt annen mulighet til å kommunisere med omverdenen enn før, og kan forhåpentligvis få en utdanning.

Han legger ikke skjul på at han synes det er vanskelig å bo så langt borte fra familien sin.

God framtid

Mor har bestemt seg for å bo så nær døvesenteret som mulig for å følge opp Li Yan, mens far har arbeidet sitt i ShenZhen sør i Kina. Hvis han skal besøke sønnen i Changsha, tar han tog. Det tar elleve timer. Det går et hurtigtog også, og det tar bare tre timer. Men det er mye dyrere. Det har han ikke råd til.

Han legger ikke skjul på at han synes det er vanskelig å bo så langt borte fra familien sin. De møtes bare noen ganger i året. Likevel er han så utrolig takknemlig for at sønnen kan gå på denne skolen.

Det er fortsatt slik i deler av Kina at både barn og voksne som har en funksjonshemming blir «gjemt bort» i hjemmene sine. Nå kan du få være med på å få barn som Li Yan fram fra gjemselen. Sammen kan vi gi døve barn muligheten til å snakke med både familien og resten av samfunnet, og til å få en god framtid.

Hva gjør NMS her?

Etter forfølgelsesårene har kirken vokst raskt og er nå et «offer» for sin egen vekst. Det er en enorm ledermangel, et stort underskudd på kirkelige undervisning, mangel på kristen litteratur, og kirken er preget av en svak kirkestruktur og lite penger.Vi samarbeider med kirken i Kina og støtter bibel- og presteskoler, bidrar med litteratur, økonomiske midler, ledertrening og organisasjonsbygging. Gjennom denne strategiske innsatsen når vi mange mennesker med omsorg og med budskapet om Jesus.
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp