Gi en gave
Meny
Foto: Katrine Sangolt Last ned
Gi en gave

Etterlatt

Jin bor hos bestemor. Hun går i andre klasse og synes det er vanskelig å lese, men bestemor klarer ikke hjelpe henne. Når hun har lagt seg om kvelden tenker Jin på mamma. Men hun kan ikke lenger huske hvordan mamma ser ut …
Tilbake

Over hele Kina bor det barn som får en vanskelig start på livet. Barn som er offer for fattigdom, dårlig skolegang og begrensede muligheter.

“De etterlatte barna” har blitt ett begrep i Kina. 70 millioner barn vokser opp hos slektninger og har kun kontakt med mor og far noen få uker i året. Foreldrene har reist sin vei for å finne arbeid. I tillegg til å savne dem, lever barna i dyp fattigdom. De rammes av underernæring og feilernæring. Skolene på landsbygda er av dårlig kvalitet, og barna har vanligvis ikke tilgang på bøker eller leksehjelp hjemme.

Korona har gjort det verre

Korona-pandemien har gjort situasjonen enda verre. 80 millioner arbeidstakere stod uten arbeid i korona-krisen. Men kun 2,3 millioner mottok en form for arbeidsledighetstrygd. Dermed stod 78 millioner arbeidstakere uten inntekt. Befolkningen på landsbygda og de etterlatte barna står aller svakest i denne situasjonen.

Sammen med Amity Foundation og kirken i Hunan driver NMS traumebehandling og familiegjenforening for å hjelpe disse sårbare barna. Et bibliotek for barn fylt av bøker, leker og spill er et populært tilbud. I tillegg til leksehjelp kan de få veiledning og hjelp med psykiske utfordringer mange etterlatte barn strever med.

Barnas håp

Mei Ling jobber som frivilling på biblioteket. Der møter hun barn som for første gang får leke og lære i trygge og gode omgivelser. Mei Ling er kristen og engasjerte seg som frivillig i kirken for fire år siden. Hun forteller at det var en fantastisk opplevelse da biblioteket åpnet i 2019.

– Da jeg begynte å jobbe som frivillig gjorde barnas kjærlige og lengtende øyne så sterkt inntrykk på meg, forteller hun.

Gratis?

Biblioteket er åpent hver dag hele uka, og barna kan komme hit sammen med de voksne de bor sammen med. Noe som også er med på å skape gode relasjoner og bedre kommunikasjon mellom barna og de voksne. Tilbudet omfatter også et kjøkken der eldre mennesker kan få et varmt måltid.

– Folk sier ofte at de ikke kan forstå at et slikt tilbud kan være gratis, smiler Mei Ling.
– Hva er gratis i livet bortsett fra luft, sol og regn? Jeg svarer at Guds kjærlighet også er gratis. Selv om familiene som kommer hit, til å begynne med ikke forstår det vi tror på, kan de kjenne kraften i kjærligheten.

 

Vil du forandre livet til et etterlatt barn?

 

Jeg vil gi en gave til arbeidet i Kina

Jeg ønsker å gi et:
Engangsbeløp
Månedlig beløp
til NMS sitt arbeid i Kina
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp