Meny

En av hundre er kristne

Gi en gave
Foto: Ole Henrik Kalviknes Last ned
- Du skulle blitt prest, sa de til Kaori Kurisaki, prestedatteren som var aktiv med i ungdomsarbeidet i kirka opp gjennom hele ungdomstiden. Men var prest det rette for henne? Selv om det er stor prestemangel i kirkene?
Tilbake

Ja, hun kjente det, at det var meningsfullt å være med i arbeidet i kirka og dele troen på Jesus med andre. – Jeg tror Gud kaller meg til å ha en tjeneste i Guds rike, men må jeg bli prest? Det finnes vel andre oppgaver i menigheten også?

Dette er ingen selvfølgelig tanke i en kirkesammenheng der de ansatte tradisjonelt sett har teologisk utdannelse og ansettes som prester. Da blir forventningen til tjeneste i kirken preget av det.

Som kristen tilhører Kaori en minoritet i dette moderne øyriket, som i seinere tid er forbundet med tragedier rundt tsunami og jordskjelv. Samfunnet er preget av mange krav, – om god utdannelse, god jobb og et vellykket ytre.

Religion er en viktig del av livet for mange, men færre enn en av hundre japanere er kristne. I de fleste menigheter er det under 30 som kommer på gudstjenestene. De færreste i storsamfunnet kjenner noen kristne eller har noen kjennskap til Bibelen.

Her kunne Kaori gjøre en forskjell. Bruke tiden sin på å evangelisere, undervise de kristne i en trygg og frimodig tro, i en situasjon som ellers kan få dem til å føle seg motløse og annerledes. Men måtte hun bli prest?

Som kristen tilhører Kaori en minoritet i dette moderne øyriket, som i seinere tid er forbundet med tragedier rundt tsunami og jordskjelv.

Underveis tok hun utdannelse og jobbet som ernæringsfysiolog. Samtidig var hun aktiv i menigheten på fritiden.

Så dukket en mulighet opp, Kaori kunne få ha praksistid i en menighet. Støttet av midler fra NMS i et opplegg inspirert av ettåringstjenesten som mange norske ungdommer har vært med på. Boutgifter og lommepenger dekkes, en er med i arbeidet i en menighet. Håpet er at denne erfaringen med menighetsarbeid bidrar til at flere unge japanere ønsker en tjeneste i kirken.

Kaori grep sjansen. Det ene året førte til flere, og til kurs som satte henne bedre i stand til oppgavene. Og videre til at hun i dag er innviet til tjeneste i kirka, ikke som prest men som evangelist. Nå bruker hun sin tid og sitt kall til å dele troen på Jesus – og viser en annen vei for et folk som har hørt mest om krav til et vellykket liv.

Du kan bli med på å dele troen på Jesus med japanerne. La dem få mulighet til selv å høre og velge troens vei. Med så få kristne i landet, er det en formidabel oppgave. Men vi står sammen med dem, og ingenting er umulig for Gud. Bli med som forbeder og giver!

Hva gjør NMS her?

Samarbeidspartneren til NMS i Japan er Kinki evangelisk-lutherske kirke, og sammen jobber vi for å dele troen på Jesus gjennom lokale menigheter. I tillegg støtter vi utdanning av nye prester, evangelister og misjonærer gjennom Luthers teologisk seminar i Kope.
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp