Gi en gave
Meny
Foto: Ole Henrik Kalviknes Last ned
Gi en gave

En av hundre er kristne

- Du skulle blitt prest, sa de til Kaori Kurisaki, prestedatteren som var aktiv med i ungdomsarbeidet i kirka opp gjennom hele ungdomstiden. Men var prest det rette for henne? Selv om det er stor prestemangel i kirkene?
Tilbake

Ja, hun kjente det, at det var meningsfullt å være med i arbeidet i kirka og dele troen på Jesus med andre. – Jeg tror Gud kaller meg til å ha en tjeneste i Guds rike, men må jeg bli prest? Det finnes vel andre oppgaver i menigheten også?

Dette er ingen selvfølgelig tanke i en kirkesammenheng der de ansatte tradisjonelt sett har teologisk utdannelse og ansettes som prester. Da blir forventningen til tjeneste i kirken preget av det.

Som kristen tilhører Kaori en minoritet i dette moderne øyriket, som i seinere tid er forbundet med tragedier rundt tsunami og jordskjelv. Samfunnet er preget av mange krav, – om god utdannelse, god jobb og et vellykket ytre.

Religion er en viktig del av livet for mange, men færre enn en av hundre japanere er kristne. I de fleste menigheter er det under 30 som kommer på gudstjenestene. De færreste i storsamfunnet kjenner noen kristne eller har noen kjennskap til Bibelen.

Her kunne Kaori gjøre en forskjell. Bruke tiden sin på å evangelisere, undervise de kristne i en trygg og frimodig tro, i en situasjon som ellers kan få dem til å føle seg motløse og annerledes. Men måtte hun bli prest?

Som kristen tilhører Kaori en minoritet i dette moderne øyriket, som i seinere tid er forbundet med tragedier rundt tsunami og jordskjelv.

Underveis tok hun utdannelse og jobbet som ernæringsfysiolog. Samtidig var hun aktiv i menigheten på fritiden.

Så dukket en mulighet opp, Kaori kunne få ha praksistid i en menighet. Støttet av midler fra NMS i et opplegg inspirert av ettåringstjenesten som mange norske ungdommer har vært med på. Boutgifter og lommepenger dekkes, en er med i arbeidet i en menighet. Håpet er at denne erfaringen med menighetsarbeid bidrar til at flere unge japanere ønsker en tjeneste i kirken.

Kaori grep sjansen. Det ene året førte til flere, og til kurs som satte henne bedre i stand til oppgavene. Og videre til at hun i dag er innviet til tjeneste i kirka, ikke som prest men som evangelist. Nå bruker hun sin tid og sitt kall til å dele troen på Jesus – og viser en annen vei for et folk som har hørt mest om krav til et vellykket liv.

Du kan bli med på å dele troen på Jesus med japanerne. La dem få mulighet til selv å høre og velge troens vei. Med så få kristne i landet, er det en formidabel oppgave. Men vi står sammen med dem, og ingenting er umulig for Gud. Bli med som forbeder og giver!

Hva gjør NMS her?

Samarbeidspartneren til NMS i Japan er Kinki evangelisk-lutherske kirke, og sammen jobber vi for å dele troen på Jesus gjennom lokale menigheter. I tillegg støtter vi utdanning av nye prester, evangelister og misjonærer gjennom Kobe lutherske teologiske seminar (KLTS).
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp