Gi en gave
Meny
Last ned
Gi en gave

Drømmen som forandret alt!

-Det tok lang tid før jeg tok imot Jesus. Jeg visste lenge at han kalte på meg. Jeg så ham i drømmene mine. En høyreist mann med fulanihatt stod foran meg. Han hadde en sterk utstråling. Det lyste fra ham, og jeg skjønte at han var mer enn en fulani.
Tilbake

-I drømmen forstod jeg at det var Jesus. Han rakte hendene sine mot meg og sa navnet mitt: -Ami, kom til meg.

-Etter en stund drømte jeg samme drøm en gang til. Og så, etter enda en tid, drømte jeg det igjen for tredje gang. Den samme mannen, med de samme klærne og den samme sterke utstrålingen. For tredje gang rakte han fram hendene sine mot meg og sa: -Ami, kom til meg! Da jeg våknet denne gangen, skjønte jeg at det var mer enn en drøm.

-Det var Jesus som kom til meg mens jeg sov. Da oppsøkte jeg noen kristne misjonærer, og de viste meg hvordan jeg kunne ta imot Ham. Det var drømmene som dro meg til Jesus.

-Jeg vokste opp med gode besteforeldre som ville gi meg det jeg ønsket meg i livet. Først var jeg redd for å fortelle dem at jeg trodde på Jesus. Men ryktet hadde spredd seg, andre hadde fortalt dem at jeg var blitt hedning. Hedning er skjellsordet som brukes på de som ikke følger islam.

-Alle mine slektninger og min manns slektninger ønsker nå å følge Jesus. De sier: -Du har jo en hjelper i troen, familien og det daglige liv.

-Jeg pleide å lage mat til naboer og venner i landsbyen. Maten min var veldig populær. Etter at jeg ble kristen ville ikke naboene spise det jeg laget. De sa det var hedningemat.

Heldigvis har det endret seg. Nå spiser de og synes det smaker nydelig! Naboene våre kommer til meg for at jeg skal be for dem. Det er to menn der som sier til konene sine når de har problemer -Gå og snakk med Ami, ikke gå til noen andre. Når de er syke eller har ekteskapsproblemer kommer de og ber om forbønn.

Ami er med i en liten menighet. Du kan gi oppmuntring og støtte til Ami og de andre kristne i byen på grensa til de nordlige delene av Mali. Det er utfordrende å stå for en gudstro som skiller seg fra flertallet, men det viser seg gang på gang at mange begynner å tro på Jesus når noen våger å fortelle.

Din bønn og din gave inspirerer dem til fortsatt frimodig å dele sin tro. Takk for din oppmuntring til Ami og menigheten!

Hva gjør NMS her?

Vi vil nå ut med evangeliet om Jesus til fulanitalende mennesker i Mali. Fulaniene er et nomadefolk med en sterk og stolt tradisjon som de ønsker å bære videre. I møte med fulanitradisjonen har vi valgt å formidle Jesu ord og gjerning på en måte som ligger denne tradisjonen nær. Det viktige er at kjernen i evangeliet blir forstått av mottaker. Misjonærene bruker tid på å bygge relasjoner til enkeltpersoner for å skape tillit og respekt hos hele familier og større klaner.
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp