De får barndommen sin tilbake

Gi en gave
Foto: Åslaug Ihle Thingnæs Last ned
De får barndommen tilbake, de unge guttene som får komme til Anafora om sommeren. I stedet for slavearbeid i storbyen får de dager fylt med lek, skole og aktiviteter. Og lønn får de også med seg hjem igjen, for det trenger familiene deres.
Tilbake

Biskop Thomas og medarbeiderne hans på Anafora klarte ikke å se rolig på at mange barn – noen av guttene var under ti år! – ble utnyttet så grovt når de var ute etter å få seg en sommerjobb. De åpnet portene for dem, og sist sommer var 180 av dem samlet et par måneder på Anafora. Sommeren ble helt annerledes enn de kunne forestille seg. De fikk jobb, men den bestod stort sett av lek og litt skole og enda mindre arbeid, og guttene selv ble helt forandret.

HVA HAR SKJEDD MED GUTTENE VÅRE?
– Da jeg besøkte landsbyene deres ut på høsten, møtte jeg flere voksne som spurte meg hva vi hadde gjort med guttene deres i sommer, forteller biskopen.
– Jeg svarte som sant er at vi møtte dem med omsorg og kjærlighet, men kanskje mest av alt: respekt. De ble sett og ivaretatt. De deltok på måltider, bønner og gudstjenester og ble en del av fellesskapet.
Folka i landsbyene så umiddelbart at guttene var forandret da de kom hjem. De var motiverte for videre skolegang, de ville hjelpe til i kirkene. Mange av de voksne ga uttrykk for at guttene ikke var til å kjenne igjen, og derfor kom spørsmålet raskt når de møtte biskopen i etterkant.

Expand Lukk Søk Meny Mer Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp