Gi en gave
Meny
Foto: Kristian Mjølsneset Last ned
Gi en gave

Når far drar

Maarja hørte de voksne krangle. Hun lå våken på det lille soverommet ved siden av stua sammen med sine to søsken. Minstemann sov gjennom det hele, men hun og søsteren lå med store, redde øyne. Nå hadde faren drukket igjen. Da ble han så sint, og moren ble også sint.
Tilbake

– Nå orker jeg ikke mer. Nå går jeg! Så får du bare sitte her og kjefte på deg selv. Meg skal du ikke få kjefte på mer, ropte faren til slutt.

– Jeg hadde ikke kjeftet om du hadde holdt deg edru og fått deg en jobb, skrek moren tilbake.

Det var det siste Maarja hørte før ytterdøren ble slengt igjen. Og så ble det stille. Veldig stille.

Diakonale utfordringer

I Estland er det store diakonale utfordringer i menighetene. Faren til Maarja er ikke den eneste som gir opp og forlater familien. Tilbake sitter kone og barn som får en enda tøffere hverdag. Arbeidsledigheten er høy, og det er ikke lett for alenemødre å finne seg jobb.

Men de to NMS-støttede menighetene, en i Mustamäe og en i Saku, gjør noe konkret for folk som sliter. De rekker ut en hånd ved å dele ut mat og gå på husbesøk. De tar utfordringen fra Bibelen bokstavelig og deler det de har med dem rundt seg.

Bønnegruppe ble til menighet

Gjennom flere år var de noen som trofast kom sammen i en husgruppe og ba om Guds ledelse for veien videre. Det var disse som var forløperne for det som nå er menigheten Mustamäe Maarja Magdaleena.

I denne husgruppen var Ülle Reimann også med. Hun har i dag som oppgave å koordinere arbeidet med å dele ut ukentlige matpakker til 60 vanskeligstilte familier.

– Her føler jeg meg hjemme, sier Ülle.

Før var hun aktiv i en stor menighet i sentrum av Tallinn, men det var noe som manglet. Hun fant ikke sin oppgave der, den har hun funnet nå. I tillegg til matutdelingen leder hun også en meditasjonsgruppe, hjelper til på gudstjenester, koordinerer eldrearbeid, har samtaler med folk der de bor og er med i mødregruppa.

I bydelen Mustamäe er det nok av arbeidsoppgaver å ta fatt i.

 

Vi kan være med

Estland er et av Europas mest sekulariserte land, svært mange kjenner ikke evangeliet om Jesus. NMS støtter menigheten i bydelen Mustamäe i Tallinn, og menigheten i Saku, som ligger sør for Tallinn. Her foregår både dåps- og konfirmasjonsopplæring, ledertrening, barne- og ungdomsarbeid og familiearrangement, og her er det NMS-misjonærer og ettåringer.

Menighetene ønsker å være der for folk, uansett hvem de er og hvilken bakgrunn de har. Dette kan du være med på. Sammen vil vi bringe det gode budskapet til mennesker i Estland og være til støtte i en vanskelig tid.

Hva gjør NMS her?

Det blir videre drevet et spennende kristent mediearbeid av og for ungdom der en når mange gjennom magasin og sosiale medier og rekrutterer talenter innen media til å bruke sine evner i kristen sammenheng. Det er store behov for å bygge opp igjen levende kirker der folk faktisk bor, og derfor er NMS også involvert i menighetsplanting og kirkebygging. NMS har både misjonærer og ettåringer i Estland.
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp