Gi en gave
Meny
Foto: Silje Løvdal Last ned

Unge misjonærer

– Jeg har fått venner for livet og vokst nærmere Gud, sier Silje Løvdal som var Ucrew i Frankrike skoleåret 2018-2019.

Helt siden 1977 har NMS sendt unge voksne ut som «ettåringer» på feltene. I dag kalles de praktikanter, og ordningen for den ettårige tjenesten kalles Ucrew.

– Ucrew har utviklet seg fra å være en hjelpende hånd for misjonærer til selv å være misjonærer, sier utvekslingskoordinator i NMS, Kristian Mjølsneset, som er ansvarlig for ordningen.

GJENSIDIG UTVEKSLING

Ucrew-ordningen har blitt mer fokusert gjennom at man nå bare sender Ucrew til samarbeidspartnere i Europa. Det legges mer vekt på kursing, slik at de som reiser ut deltar på tre kurs i løpet av året. Kursingen blir formalisert gjennom muligheten til å ta 30 studiepoeng på NLA Høgskolen i Kristiansand.
– Dessuten har vi større fokus på gjensidig utveksling og jobber for at flere av partnerne våre både skal sende og motta praktikanter. I år har vi for eksempel praktikanter både fra Estland og Frankrike, forklarer Kristian.

HJERTE FOR UNGDOMMER

Silje Løvdal har tilbrakt sitt år som Ucrew i Nîmes i Frankrike. Sammen med Julie Horpestad, som også var Ucrew, har hun hatt både søndagsskole og engelskundervisning. De har også jobbet på et hjelpesenter for immigranter med bruktbutikk og matbutikk.
– Høydepunktet var muligheten vi fikk til å starte opp vårt eget lavterskeltilbud for unge voksne og studenter, forteller Julie.

– Vi møttes hver onsdag og spiste kake og hadde gode samtaler. Silje ønsket å bli Ucrew for å bidra til å skape et tilbud for ungdom i den franske kirka.
– Jeg var på utveksling i Frankrike da jeg gikk på videregående og fikk veldig hjerte for fransk ungdom. Jeg ønsket å få være med og bygge et ungdoms- og studentarbeid for å gjøre det kjent for franske ungdommer og studenter at det finnes en levende Gud som elsker dem.

UNIK MULIGHET

– Jeg synes ordningen med Ucrew er helt super, fortsetter Julie. – Å kunne bo ett år i utlandet og i tillegg drive med noe så meningsfylt i møte med nye mennesker, er bare helt fantastisk.

Silje er enig:
– Ucrew er en fantastisk måte å oppleve en ny kultur og lære et nytt språk på. Dette har vært et år jeg aldri ville vært foruten.
Høsten 2019 sender NMS Ucrew til England, Frankrike, Spania og Norge.

Noe for deg skoleåret 2020/2021? Eller vil du være med på en kortere tur? Les mer her.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp