Gi en gave
Meny
Foto: Hanna Maria Salong fikk beskjed av Gud om å bli Ucrew i England. Hun var 20 år og ungdomsleder i en menighet i Tallinn i Estland da hun bestemte seg. Last ned

Forandret

En kveld hørte jeg Gud si: – Hanna, jeg vil sende deg. Aldri før hadde jeg fått en så tydelig beskjed fra Gud.

 

 

Som barn hadde jeg vansker med å sovne. Derfor ba jeg hver kveld om at jeg måtte få sovne fort. På den tiden så jeg for meg Gud som en gammel mann med skjegg som bodde i kirken. Jeg ber fremdeles hver kveld, men heldigvis har både bønnen og bildet av Gud endret seg.

HADDE ANDRE PLANER

Når noen spør hvorfor det ble Ucrew i England for meg, ler jeg og sier at det valget var det ikke jeg som tok. Jeg var godt i gang med første året på universitetet, var ungdomsleder i menigheten, og tanken på å flytte utenlands hadde aldri streifet meg.

Men så en kveld hørte jeg Gud si: – Hanna, jeg vil sende deg. Aldri før hadde jeg fått en så tydelig beskjed fra Gud, og han sa også sa at jeg skulle oppsøke et ektepar jeg kjente for å få vite mer. Da jeg fortalte dem hva som hadde skjedd, begynte de å le og sa at de hadde snakket om å sende meg til Ucrew i England. De hadde ikke våget å spørre siden jeg hadde så klare planer for fremtiden. Freden som fylte meg tok bort all tvil, og jeg bestemte meg for å reise.

FORVANDLET UNGDOM

England ble annerledes enn jeg hadde tenkt. Uten nettverk lærte jeg virkelig å stole på Gud som den eneste som er virkelig nær og som jeg kan gå til med alt. Han har også vist meg at det er mange måter å arbeide på i hans rike.

I Carlisle ungdomskirke satt vi ikke og ventet på at ungdommene skulle komme til kirken. Vi gikk ut og møtte dem der de var. I stedet for å planlegge en bibeltime eller en gudstjeneste, gav vi dem tid, oppmerksomhet og opplevde at liv ble forvandlet.

KALLET

Jeg har lært mye i England som jeg tar med meg hjem til Estland og opplever nå et kall til å skape møteplasser for ungdom også her.

Når jeg forteller andre om planene og hører dem si: Ja, dette har Gud også minnet meg på, da oppleves det som et kall. Når vi har lagt det fram for Gud, har det bare blitt enda sterkere.

Jeg opplever at han viser meg de neste stegene jeg skal ta.

Alt jeg kan gjøre, er å følge ham. Og hva er vel bedre når du har en Gud som elsker deg?

Kall til å jobbe i utlandet?

Flere unge mennesker søker etter Guds vilje med livet sitt. Er du en av dem? Se hva NMS kan tilby.

Bli med
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp