Gi en gave
Meny
Last ned

Noi elsker skolen. Drømmen er å bli lærer. Men tiåringen er ikke på vei til skolen. Hun går ikke på skolen lenger. I stedet må hun bruke dagene til å hente vann til familien.

Henter vann i stedet for å gå skole

Laotiske barn begynner på skolen som 6-åringer, men det er bare fem års obligatorisk skole. Derfor er det veldig mange som slutter på skolen allerede når de er 11 år. Det er særlig jentene som ikke får videre skolegang. I stedet for å gå videre på skole må de hjelpe til hjemme, for eksempel med å hente vann. Mange landsbyer i Laos er uten vanntilgang, og vannkildene ligger gjerne langt ute i jungelen.

Udetonerte bomber

Men jungelen i Laos er full av udetonerte bomber og miner fra Vietnamkrigen. Derfor er det farlig å ferdes der. Jentene som henter vann til familiene sine risikerer liv og helse hver eneste dag. For hvert skritt de tar kan de komme til å utløse en dødelig eksplosjon.

 

Millionvis

Da Barack Obama besøkte Laos i 2016 sa han at det ble sluppet flere bomber over dette landet under Vietnamkrigen enn over Tyskland og Japan under andre verdenskrig. Millioner av udetonerte klasebomber ligger fortsatt spredt i landskapet etter Vietnamkrigen.

Livsviktig

Derfor er det livsviktig at landsbyene i Laos får både skolebygg og vannanlegg slik at unge jenter kan få en sikrere framtid. Når det legges vannrør inn i landsbyene ryddes samtidig stien for miner og bomber.

 

Unge jenter i Laos fortjener en utdannelse! De fortjener å få beholde livet! Nå kan vi vise dem at vi bryr oss!

Jeg vil gi en gave til arbeidet i Laos

Jeg ønsker å gi et:
Engangsbeløp
Månedlig beløp
til NMS sitt arbeid i Laos
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp