Gi en gave
Meny
Foto: Hanne Lowzow Last ned
Gi en gave
Døve og blinde barn på Madagaskar får ikke gå på skole. De gjemmes ofte bort. Folk i kirkene leter etter dem for å gi dem muligheter ingen andre gir.

ÅRETS BESTE JULEGAVE: Gi skoleplass til et bortgjemt barn!

Fem år gamle Jean er en av de heldigste. Allerede i år fikk han begynne i inntaksklassen på døveskolen i Antsirabe. Ansiktet hans lyser opp i et stort smil hver gang han bruker tegnene han har lært der. Nå kan han fortelle hva han tenker på.

Får mye kjærlighet

Margrethe Reve Brandsæter er lærer og misjonær i Thailand. Etter flere år i slummen i Bangkok har hun sett det meste. Nettopp derfor gjorde det sterkt inntrykk å besøke døve- og blindeskolene som den gassiske kirken driver på Madagaskar.

– Jeg ble veldig imponert over arbeidet på døveskolene vi besøkte, forteller Margrethe entusiastisk. – Det var små klasser og gode pedagoger som så hver enkelt elev. Rektor viste oss rundt og hadde kunnskap om hvert enkelt barn og deres historie og utfordringer. Elevene fikk tilpasset undervisning og skolen hadde veldig gode eksamensresultater. Her ble elevene utrustet til å klare seg i verden utenfor skolen og de fikk mye kjærlighet.

Bare 1% får gå på skole

Møtet med læringsmiljøet på døveskolen står i sterk kontrast til virkeligheten for de aller fleste døve og blinde barn på Madagaskar. Av 200 000 døve og 230 000 blinde er det bare ca 1 % som får skolegang.

– Mange døve lærer jo da heller ikke å snakke, hvis de ikke får lære tegnspråk, sier Margrethe.  – Møtet med Jean og de andre barna gjorde et sterkt inntrykk, og jeg håper vi kan lykkes med å gi flere døve og blinde barn muligheten til å få en god fremtid!

Tror du BESTEMOR blir glad for å gi SKOLEPLASS til et bortgjemt barn?

Sjekk våre flotte alternative julegaver i nettbutikken vår. Vi har også flere typer julevarer fra Madagaskar. Alt overskudd fra salget går til arbeidet blant døve og blinde barn på Madagaskar.

 

Med din gave bidrar du til:

· At prester og andre fra kirken kan drive oppsøkende virksomhet for å komme i kontakt med familier som har døve og blinde barn, og tilby dem skoleplass.

· Drift av sju døveskoler og fire blindeskoler

· Integrering av blinde barn i offentlige grunnskoler

· Utvidelse av tilbudet om videregående opplæring til døve ungdommer

Jeg vil gi en gave

Jeg ønsker å gi et:
Engangsbeløp
Månedlig beløp
til Fattigdomsbekjempelse på Madagaskar

FAKTA:

– Mange barn på Madagaskar mister syn og hørsel på grunn av barnesykdommer som f.eks meslinger. Derfor har befolkningen en høyere prosentandel som er blinde og døve enn det vi har i Norge. Det finnes omtrent 200 000 døve og 230 000 blinde på Madagaskar.

– Madagaskar har opplevd tilbakegang på mange områder de siste ti årene. Blant annet har andelen barn som går på skole sunket fra nesten 100 % til bare 65%. Halvparten av barna som vokser opp på Madagaskar i dag er underernærte.

– Midt i denne krevende situasjonen fortsetter kirken på Madagaskar sitt verdifulle arbeid med å gi utdanning til døve og blinde. Sju skoler for døve barn og ungdommer og fire skoler for blinde gir håpet om en framtid tilbake til de tusen elevene som er så heldige å få plass der.

 

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp