Gi en gave
Meny
Last ned

Fire nye misjonærpar reiser ut

I 180 år har NMS sendt misjonærer ut i verden for å utrydde fattigdom, bekjempe urettferdighet og dele troen på Jesus. Nå sender vi fire nye par.

– Vi opplever at Gud har ledet oss inn i dette arbeidet. Det er stort å være en del av hans misjon. Vi forventer å både ta imot og lære en masse, samtidig som vi stiller oss til disposisjon med de evnene og interessene vi har med oss fra før.

Det sier Kristoffer og Sigrid Hansen-Ekenes, som snart retter kursen mot Madagaskar. Der skal de jobbe med bibeloversettelse i samarbeid mellom NMS, Wycliffe Norge og DELK.

Historien fortsetter under bildet

Ekteparet Cecilie Leinebø Thomas og Stephen Joel Thomas skal, i likhet med Hansen-Ekenes også til Madagaskar for å jobbe med, blant annet, bibeloversettelse.

– Vi ønsker så veldig å bidra til at flere kan få lese Guds ord på sine morsmål, sier Cecilie Leinebø Thomas.

– I 2019 reiste vi til Madagaskar for Wycliffe Norge, og jobber der ute i en lokal bibeloversettelsesorganisasjon som oversetter Bibelen til noen av de ulike språkene på Madagaskar. Da koronapandemien kom, måtte vi reise tilbake til Norge og har vært her i snart to og et halvt år. Vi har fortsatt arbeidet fra Norge, men har hele tiden jobbet for å komme oss ut igjen, sier ekteparet.

Historien fortsetter under bildet

Matsikkerhet

Til Madagaskar skal også ekteparet Stine og Knut Roland.

En usikker matsituasjon i verden, både grunnet krigen i Ukraina, men også grunnet klimaendringer, gjør at matsikkerhet blir stadig viktigere.

Madagaskar har flere ganger vært hardt rammet av ekstremvær, både i form av flom og tørke.

– Vi har lenge hatt et ønske om å reise ut for hjelpe der det trengs aller mest. Da det dukket opp en mulighet til å jobbe innen helse og matsikkerhet på Madagaskar, føltes dette rett for oss, sier Stine og Knut Roland.

Stine har studert medisin og har lang erfaring som fastlege. Hun vil bidra i ulike helserelaterte prosjekter på Madagaskar, mens Knut er utdannet sivilagronom fra Norges Miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) på Ås. Arbeidserfaringen hans strekker seg fra landbruk til miljø. Han vil jobbe med prosjekter knyttet til matsikkerhet, særlig i tørkerammede områder sør i landet.

Historien fortsetter under bildet

Ønsker du å støtte de nye Madagaskar-misjonærenes arbeid på Madagaskar? KLIKK HER!

Din gave vil blant annet være med på å gjøre Bibelen tilgjengelig for flere mennesker og matsituasjonen mer stabil i et land som stadig rammes av ekstremvær.

Men det er ikke bare til Madagaskar NMS sender misjonærer i høst. Sigrid Elise og Emil Dybdahl Buxrud skal til Hongkong hvor en ny, spennende hverdag venter dem.

– Vi hadde et felles ønske om å kunne reise ut som utsendinger. Da vi ble tipset om stillingene som misjonærer i Hongkong passet det bra med Sigrid sin bakgrunn som Hald-student i Kina, Emil sitt fokus på Use Your Talents i masteroppgaven og fokuset på utveksling for unge voksne og ungdommer. Totalen av dette gjorde at vi søkte på stillingene, forteller ekteparet.

Sigrid har vært Hald-student i Nanjing, Kina. Hun hadde et opphold i Hongkong i starten av praksisen på Hald, og har snakket varmt om Hongkong siden. Emil har ikke noe forhold til Hongkong fra før, men gleder seg til å bli mer kjent med byen framover.

– Vi har mange ulike forventninger til å få en ny hverdag i nytt land, med masse fin natur og god mat. Ellers ser vi frem til å begynne å lære et nytt språk, og bli kjent med nye kollegaer. Det blir veldig spennende å begynne å lære mandarin, og bli bedre kjent med de ulike partnere til NMS i både Hongkong og i Asia.

Historien fortsetter under bildet

Stort behov

– Vi vil ansette mange nye medarbeidere dette året. Både lokalt på feltene, her hjemme og misjonærer som skal krysse grenser.

Det sier Haakon Kessel, leder for NMS Global, som gleder seg stort over mange dyktige søkere til misjonærstillingene NMS har lyst ut den siste tiden.

I en verden hvor koronapandemien har rammet de svakeste så altfor hardt, ønsker NMS å være en medvandrer. De nye misjonærutsendingene vil, sammen med resten av NMS-staben og lokalt ansatte, bidra til en bedre hverdag for mange mennesker.

En gave til NMS’ verdensvide arbeid kan være med på nettopp dette!

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp