Gi en gave
Meny
Last ned

Glad i å strikke?

Snarveier

NMS har en stolt strikkehistorie der utallige misjonsvenner opp gjennom årene har strikket flotte produkter til salg og utlodninger på messer og basarer. Alt til inntekt for misjonsarbeidet. Nå har vi laget mønster til den nye logoen vår, og alle som har lyst kan derfor strikke kreasjoner med logoen på. Og det er ikke bare NMS-logoen du kan strikke. På denne siden finner du også mønster til en NMS gjenbruksvott.

Praktisk info og mønster til NMS logo:

Vi har laget mønster til stor og liten logo. Logoene strikkes med mørkeblå bakgrunn og hvite bokstaver. Hvis du ønsker, kan du lage den flerfargede logoen ved å brodere bokstavene N (lyseblå) og S (turkis) med maskesting. For å få mest mulig korrekte farger, anbefaler vi å bruke finullgarn fra Rauma i disse fargene:

Mørkeblå: 4505
Hvit: 400
Lyseblå til N: 472
Turkis til S: 4705

Andre garnmerker og tykkelser kan så klart også brukes.

Mønsterdiagram til stor NMS-logo

Mønsterdiagram til liten NMS-logo

 

Praktisk info og mønster til gjenbruksvott:

Garn: Mitu (50 % ull, 50 % alpakka)

Pinner: Liten damevott (3), større damevott (3,5), herrevott (3,5)

Legg opp 44 m. Herrevott: 48 m.

Strikk 7 omg 2 r 2 vr, 2 omg rettstrikk, mønster etter diagram for vrangborden. Øk 1 m på første omg av mønsteret, fell 1 m på siste omg av mønsteret. Strikk videre 3 omg rettstrikk, 7 omg 2 r 2 vr, og 1 omg rettstrikk, og gå så over på mønsteret til votten. Pass på å få midten på oversiden av votten rett over midten på M-en.

Etter at økning til tommel er ferdig, har du 25 m på undersiden og 23 m på oversiden, i tillegg til 2 sorte m i hver side. Derfor må fellinga starte på undersiden. Det felles på første maske innenfor de 2 sorte sidemaskene.

Ang. herrevotten: Strikk 2 hvite masker innenfor de 2 sorte sidemaskene.

Mønsterdiagram baksiden av votten

Mønsterdiagram framsiden av votten

Mønsterdiagram for tekst og tommel

 

Mønster og oppskrift: Magnhild Løvold

INSPIRASJON FOR ANDRE

Har du laget mønster til NMS-strikkeproduktet ditt? Send det gjerne til oss slik at andre kan få glede av det! Hvem vet, kanskje en forening setter i gang storproduksjon til en basar basert på mønsteret ditt? Eventuelle innsendte mønster vil kunne bli publisert på nms.no.

Send mønster til mt@nms.no eller pr. post til Misjonstidende, Det Norske Misjonsselskap, Postboks 226 Sentrum, 4001 Stavanger.

Nedenfor ser du noen av de flotte bidragene vi fikk inn til strikkekonkurransen Misjonstidende arrangerte våren 2018.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp