Gi en gave
Meny
Last ned
Søknad
Sted: Barcelona

Ucrew Spania

Tilbake til «Generelt om Ucrew»

Vil du være med på et spennende integreringsarbeid blant nordafrikanske innvandrere i hjertet av Barcelona?

For 30 år siden startet to misjonærpar opp et arbeid blant nordafrikanske immigranter i Barcelona. Arbeidet har vokst og i dag finnes det to ulike sentre som jobber med integrering. Gjennom blant annet kurs, fritidsaktiviteter, språkopplæring og idrett jobber sentrene for at nord-afrikanske immigranter skal komme inn i en ny hverdag i Spania.

Aktiviteter som skjer på sentrene er blant annet:

 • Skrive- og leseopplæring
 • Leksegrupper for barn og ungdommer
 • Hobbyaktiviteter for barn
 • Terapigrupper
 • Språkopplæring i spansk og engelsk
 • Idrettsaktiveter som fotball og sykling.
 • Musikk og drama

Arbeidsoppgaver

Arbeidet i Barcelona er mangfoldig og variert, og siden arbeidet er så stort er det altså mulig å tilpasse oppgavene til de ressursene og interessene du kommer med. Paraplyen vil uansett være at man jobber med integreringsarbeid, så det vil være veldig positivt om du som søker liker å jobbe med mennesker og er interessert i andre kulturer.

I tillegg til til å være en del av arbeidet til sentrene vil du også være en del av en arabisktalende menighet i byen. Her vil du få litt ansvar for arbeidet med barn og ungdommer. Det vil derfor være aktuelt å jobbe litt med søndagsskole og andre opplegg for barn og/eller ungdom.

Internasjonal stab

Arbeidet i Barcelona ble startet av misjonærer fra Egypt, og ettersom at det har vokst har det kommet mange andre misjonærer og volontører til i arbeidet. Disse er fra mange ulike land som for eksempel USA, England, Venezuela, Brasil og Argentina. Ucrew i Barcelona blir altså en del av en internasjonal stab.

Annen informasjon

Hvis du søker på Ucrew Spania må du kunne litt spansk fra før, f.eks hatt spansk på VGS. Du vil få tilbud om språkkurs i starten av oppholdet, og også på sommeren før avreise hvis dette er aktuelt. Siden mange av immigrantene du vil jobbe med kommer fra arabisktalende land er det også et stort pluss om du kan arabisk.

NMS har leigd en leilighet med fire soverom som Ucrew i Barcelona bor i. Leiligheten ligger sentralt i Barcelona.

Hverdagslivet

Den beste måten å få et inntrykk av hverdagslivet i Ucrew være å følge Ucrew på instagram @nmsucrew. Vi har tre Ucrew-ere i Barcelona i år.

Her er et utdrag fra bloggen til Julie som var Ucrew i Barcelona for tre år siden:

«Jeg er veldig spent på hvordan det blir når hverdagen begynner for fullt. Vi er del av et fantastisk team, som består av engasjerte, varme og inkluderende mennesker fra Egypt, Argentina, Mexico, USA, Venezuela (og Norge). Det føles godt og trygt å være del av en så fin stab, som både ønsker å gjøre en god jobb, men som også understreker at den viktigste jobben vi gjør er å bygge relasjoner og vise nestekjærlighet. Det har vært fint å få tilbringe en del tid sammen med staben den første tida. Vi har også stabsmøter hver tirsdag, så vi møtes jevnlig.

Fredag for to uker siden delte vi ut flyers og informerte folk om Puente og programmet vårt. Forrige tirsdag hadde vi «matriculación» (registrering) i Mataró, og veldig mange kom for å melde seg på. I Mataró er en stor andel av befolkningen fra Marokko. Det var særlig mange damer som ønsket spanskundervisning, men også en del barn som meldte seg på lekseklubb, engelskklubb og teaterklubb (som vi også starta forrige uke). Det er foreløpig få menn som har meldt interesse, men det kule er at den lokale imamen er interessert i litt mer avanserte spansktimer. Fordi han jobber når vi vanligvis har undervisning, har han fått beskjed om at hvis han kan få med seg 2-3 andre menn, kan vi tilrettelegge så de kan få undervisning på morgenen/formiddagen. (Hvorfor er det kult? Fordi han har innflytelse i miljøet, og kan oppfordre flere til å komme til senteret).»

Har du spørsmål?

Det er bare til å ta kontakt med oss i NMS hvis du har spørsmål til Ucrew.

Ta kontakt med Leah Tjemsland på telefon eller epost.
41159120   |  leaht@nms.no

 

Søknad til Ucrew 2023/24

  Egenpresentasjon

  Motivasjon

  Arbeidserfaring

  Kirke- og menighetsliv

  Troshistorie

  Skole eller arbeidsgiver

  Ønskede praksisland (du kan velge flere)

  Språkkunnskaper

  CV, vitnemål og attester

  Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp