Hva gjør vi i Pakistan?

Foto: Åslaug Ihle Thingnæs Last ned
Her kan du lese om hva NMS gjør i Pakistan.

Hva gjør NMS her?

I og rundt byen Lahore, i Raiwind bispedømme bidrar vi økonomisk til et godt utbygd søndagsskolearbeid. Dette skjer i samarbeid med Church of Pakistan. Vi har også god kontakt med Peshawar bispedømme.

Om Pakistan

Pakistan ble grunnlagt i 1947 og har rundt 190 millioner innbyggere, de aller fleste er muslimer. Rundt tre prosent er kristne. Landet har en økonomi hovedsakelig basert på landbruk, men industrien blir gradvis viktigere. 58 % av befolkningen kan lese. Alle ikke-muslimske borgere blir tilsidesatt, og en ser mange tilfeller av drap på uskyldige, angrep på kirker og kristne bosetninger, falske blasfemianklager osv. Hat og religiøs intoleranse er på fremmarsj.

Lenker


Nyheter fra Pakistan

Biskoper i Pakistan demonstrerer for sikhene

Biskoper i Church of Pakistan støtter sikhenes kamp for å åpne Kartarpur korridoren som forbinder to av deres pilegrimssteder i India og Pakistan. Ønsket er at det ikke skal stilles visum krav for å krysse grensen.
Les mer

Den farlige kampen for menneskerettigheter

– Menneskerettighetssituasjonen i Pakistan har aldri vært god. Regjeringen er under press, og det går ut over minoritetene. På grunn av unntakstilstanden kan fengslinger forlenges i det uendelige, og tilstandene i fengslene er uholdbare.
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp