Gi en gave
Meny

Thailand

Foto: Paitoon Meetee
Her kan du lese mer om arbeidet til NMS i Thailand.

HVA GJØR NMS I THAILAND?

Sammen med Den evangelisk-lutherske kirke i Thailand (ELCT) er vi med på å gi barn og unge fra fattige kår en bedre start på livet. I tillegg bidrar vi med økonomisk støtte til opplæring og kursing for kirkens medarbeidere og medlemmer. Vi er også engasjert i klimasmart jordbruk og landsbyutvikling i avsidesliggende landsbyer nord i Thailand.

LOVSANGSHJEMMET

Barnehage i slummen i Bangkok. Området er preget av store sosiale problemer; fattigdom, splittede familier, rus og kriminalitet. På Lovsangshjemmet får barna omsorg og trygghet, og de får leke, lære, spise og hvile.

NÅDEHJEMMET

Et hjem for gravide i en vanskelig livssituasjon. Her kan de få hjelp og støtte gjennom svangerskap, fødsel og barseltid. De får arbeidstrening og oppmuntring til å gjenopprette kontakt med familie og nettverk.

LØRDAGSKLUBBER

Et tilbud til barn fra minoritetsfolk i Nord-Thailand. Det er et trygt sted å være, der blant annet undervisning om barns rettigheter, egen kultur, naturvern, grønnsaksdyrking og bibelhistorier står på agendaen.

FOREBYGGING AV MENNESKEHANDEL

Thailand er et av landene med mest menneskehandel. «Sterke og trygge familier» er et prosjekt som har som mål å sikre barns rettigheter, forebygge menneskehandel og styrke familier.

KLIMASMART JORDBRUK

For kirken i Nan-provinsen i Nord-Thailand har metodene fra såkalt regenerativt jordbruk ført til at de nå får gode avlinger flere ganger i året. Kirken ønsker å være et læringssenter der bønder i nabolaget kan inspireres og få opplæring.

USE YOUR TALENTS

Kirken har ikke nok prester. Derfor er opplæring av frivillige spesielt viktig. Kvinner og menn settes i stand til tjeneste i kirken. De deler troen på Jesus og formidler nåde i et land der den vanlige tankegangen er at en får som fortjent.

FAKTA OM THAILAND

  • Innbyggertall: 69,7 mill.
  • Religion: Buddhister 95%, muslimer 4%, andre/uspesifisert/ingen 1%
  • Levekår: Økende forskjeller mellom rike og fattige.
  • Næringsveier: Jordbruk, fiske, industri, turisme. Verdens største eksportør av ris og gummi.
  • Styresett: Konstitusjonelt monarki. Politikken er turbulent. Gjentatte militærkupp.
    Kilde: www.fn.no

Lenker


Historier fra Thailand

Støtte til å takle livet

Nong Me flyttet inn på Nådehjemmet da hun var gravid i sjuende måned. Hun visste ikke hvem barnefaren var, for hun livnærte seg som prostituert i Pattaya. 

Trygghet og omsorg for Ton

Ton er to år. Han har ikke hatt det lett disse to første årene av livet sitt, for det er ofte for lite mat i familien. Det er ikke lett for en liten gutt å være så sulten at tarmene skriker, - da må han gråte.

Forlatt av mor

Hun heter Orn og ble forlatt av moren sin da hun var åtte dager gammel. Moren reiste av sted etter bruddet med Orns far, og det var faren som tok seg av Orn etter dette.

Nyheter fra Thailand

Saman som kyrkje i heile verda og Sykkylven

Fabelaktig flott gudsteneste med prest Erlend Lunde, lovsongsgruppe og musikk!
Les mer

Onsdagsmiddag med grillavslutning - fint ver, og god mat - til ein god sak

På onsdagsmiddag si grillavslutning i slutten av mai, samla Sykkylven kyrkjelyd seg til utandørs grilling og fellesskap. Det var så kjekt å vere saman igjen, og så flott ver vi hadde!
Les mer

Blogginnlegg fra Thailand

Landene vi jobber i

Klikk på landene på kartet eller velg fra listen for å få mer informasjon om landene vi jobber i.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp