Gi en gave
Nettbutikk
Meny

Thailand

Foto: Paitoon Meetee
Her kan du lese mer om arbeidet til NMS i Thailand.

HVA GJØR NMS I THAILAND?

Sammen med Den evangelisk-lutherske kirke i Thailand (ELCT) er vi med på å gi barn og unge fra fattige kår en bedre start på livet. I tillegg bidrar vi med økonomisk støtte til opplæring og kursing for kirkens medarbeidere og medlemmer. Vi er også engasjert i klimasmart jordbruk og landsbyutvikling i avsidesliggende landsbyer nord i Thailand.

LOVSANGSHJEMMET

Barnehage i slummen i Bangkok. Området er preget av store sosiale problemer; fattigdom, splittede familier, rus og kriminalitet. På Lovsangshjemmet får barna omsorg og trygghet, og de får leke, lære, spise og hvile.

NÅDEHJEMMET

Et hjem for gravide i en vanskelig livssituasjon. Her kan de få hjelp og støtte gjennom svangerskap, fødsel og barseltid. De får arbeidstrening og oppmuntring til å gjenopprette kontakt med familie og nettverk.

LØRDAGSKLUBBER

Et tilbud til barn fra minoritetsfolk i Nord-Thailand. Det er et trygt sted å være, der blant annet undervisning om barns rettigheter, egen kultur, naturvern, grønnsaksdyrking og bibelhistorier står på agendaen.

FOREBYGGING AV MENNESKEHANDEL

Thailand er et av landene med mest menneskehandel. «Sterke og trygge familier» er et prosjekt som har som mål å sikre barns rettigheter, forebygge menneskehandel og styrke familier.

KLIMASMART JORDBRUK

For kirken i Nan-provinsen i Nord-Thailand har metodene fra såkalt regenerativt jordbruk ført til at de nå får gode avlinger flere ganger i året. Kirken ønsker å være et læringssenter der bønder i nabolaget kan inspireres og få opplæring.

USE YOUR TALENTS

Kirken har ikke nok prester. Derfor er opplæring av frivillige spesielt viktig. Kvinner og menn settes i stand til tjeneste i kirken. De deler troen på Jesus og formidler nåde i et land der den vanlige tankegangen er at en får som fortjent.

FAKTA OM THAILAND

  • Innbyggertall: 69,7 mill.
  • Religion: Buddhister 95%, muslimer 4%, andre/uspesifisert/ingen 1%
  • Levekår: Økende forskjeller mellom rike og fattige.
  • Næringsveier: Jordbruk, fiske, industri, turisme. Verdens største eksportør av ris og gummi.
  • Styresett: Konstitusjonelt monarki. Politikken er turbulent. Gjentatte militærkupp.
    Kilde: www.fn.no

Lenker


Historier fra Thailand

Han som «eig» himmelen!

– Kjenner du han som «eig» himmelen? spurte Bunruam mor si. Nei, gjer du? svarte mora.

Thailand-misjonær Jeeds helt spesielle vennskap

Thailand-misjonær Jeed Skjærpe har mange historier om hvordan hun deler tro med andre, både i Norge og Thailand. Vennskapet med Da Tun er et godt eksempel på at Jeed lever som hun lærer.

Støtte til å takle livet

Nong Me flyttet inn på Nådehjemmet da hun var gravid i sjuende måned. Hun visste ikke hvem barnefaren var, for hun livnærte seg som prostituert i Pattaya. 

Nyheter fra Thailand

Han som «eig» himmelen!

– Kjenner du han som «eig» himmelen? spurte Bunruam mor si. Nei, gjer du? svarte mora.
Les mer

Misjonshelg med stort engasjement i Hareid!

10-åringane i trusopplæringa har hatt samlingar med misjon som tema. Dei har høyrt og sett både frå Madagaskar, Japan og Thailand. Laurdagen fekk dei også besøk frå NMSU der Erika Solli fortalte meir om misjon og Thailandprosjektet.
Les mer

Blogginnlegg fra Thailand

Landene vi jobber i

Klikk på landene på kartet eller velg fra listen for å få mer informasjon om landene vi jobber i.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp