Tilbake til nms.no Kinablogg
Meny
Last ned

Besøk av generalsekretær og global leder

2024 startet med brask og bram, da generalsekretær i NMS Helge S. Gaard og global leder Haakon Kessel hadde satt av to uker til å besøke Hongkong, Fastlands-Kina og Taiwan.
Del Facebook Twitter E-post

Det særdeles kompakte programmet inkluderte blant annet innføring i kultur; hvordan skal en sitte ved bordet (den «viktigste» skal ha best oversikt over rommet), hvilken rekkefølge man skal stå i når man tar bilder, hvordan man skal legge spisepinnene på risskålen (og hvordan man absolutt ikke skal gjøre det). Samt en rekke andre ting det kan være greit å være klar over.

I løpet av disse to ukene fikk de to møtt mange av NMS sine samarbeidspartnere i området. Et høydepunkt var da Generalsekretær Helge Gaard og biskop Jacson Yeung i Den evangelisk-lutherske kirke i Hongkong (ELCHK) signerte en ny partneravtale for videre samarbeid. Dette kan du lese mer om her.


Biskop Jackson Yeung og Helge Gaard

Det ble også tid til å se mer på de historiske linjene for misjon i Kina, hvor en av dagene ble tilbragt på øyen Cheung Chau utenfor selve Hongkong. Cheung Chau har en spesiell plass i misjonshistorien, da det var hit mange misjonærer både fra NMS og andre misjonsorganisasjoner flyktet til når de måtte evakuere fra Fastlands-Kina på grunn av revolusjonen på 1940-tallet.

Det ble satt av god tid til samtaler med staben, samt familien Oredsson, hvor professor Dag Oredsson underviser i det Gamle Testamentet på det lutherske seminaret i byen (LTS) hvor de også var med på morgenandakt og samtaler med rektor Kenneth Tsang. Familien Oredsson flyttet til Hongkong høsten 2023. Ellers er feltrepresentant Charis Lee, og rådgiverne Sigrid og Emil Dybdahl Buxrud på Hongkong-kontoret. Tom Kamau Rode-Christoffersen ble også med på turen til Fastlands-Kina.

De fikk også besøkt NMS Lutheran Kindergarten som er i samme bygg som NMS sitt kontor.

Lederne fikk besøk flere andre av NMS sine partnere og prosjekter. De fikk blant besøkt Sons and Daughters som jobber med å få kvinner ut av prostitusjon som du kan lese om her. Her fikk de god informasjon om moderne menneskehandel, og hvordan organisasjonen jobber for å rehabilitere og å få en nytt liv til kvinnene. For mer oppdatert informasjon om Sons and Daughters kan gå gå inn på nettsiden deres her.


Fra høyre; Haakon Kessel, Sigrid Buxrud, Helge Gaard, Ahyoung Baek (ny CEO i Sons & Daughters)

Turen gikk deretter videre til Fastlands-Kina, hvor det var besøk hos Amity Foundation i Nanjing og treselvkirken i  Shanghai. Besøket i Shanghai kan du også lese mer om her. I Nanjing gikk turen også innom Amity bakeriet som gir jobbmuligheter til mennesker med ulike fysiske og psykiske funksjonsnedsettelser.

Etter to døgn i Fastlands-Kina ble det et lite stopp i Osaka, Japan før de fortsatte rundturen til siste stopp på Taiwan for å møte Taiwan Lutheran Church (TLC), samt bli med på en gudstjeneste.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp