Tilbake til nms.no Kinablogg
Meny
Last ned

Ny partneravtale signert mellom ELCHK og NMS!

Det har gått noen år siden forrige avtale ble signert i 2007, og derfor var det gledelig at generalsekretær Helge Gaard og global leder Haakon Kessel var på besøk i Hongkong og kunne fornye avtalen.
Del Facebook Twitter E-post


Biskop Jackson Yeung og Helge Gaard

Historien mellom ELCHK (Den evangelisk-lutherske kirken i Hongkong) og NMS strekker seg tilbake til 1948, da misjonærer flyttet til Hongkong fra Fastlands-Kina og fortsatte tjenesten sin her. Siden 1973 da ELCHK og NMS signerte sin første partneravtale har det foregått en gradvis prosess med overføring av både menigheter og leirsteder startet av NMS over til ELCHK.

Ved signeringen av den nye partneravtalen holdt biskop Jackson Yau-chi Yeung fra ELCHK et historisk foredrag om samarbeidet mellom ELCHK og NMS siden oppstarten av ELCHK i 1954.

I dag baserer samarbeidet seg på blant annet utveksling av unge voksne gjennom Connect og Mission24, utsendinger fra NMS i Hongkong og støtte til LTS (Det lutherske-teologiske seminaret i Hongkong) ved at NMS finansierer professorer som underviser på seminaret.


Haakon Kessel (global leder NMS), Biskop Jackson Yeung (ELCHK), Helge Gaard (Generalsekretær NMS) og Jennifer Leung (visebiskop ELCHK)

Signeringen ble gjort ved hovedkontoret til ELCHK i Hongkong, med både biskop og visebiskop i ELCHK. Fra NMS var lokal feltkoordinator til stede, i tillegg til utsendinger fra Norge.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp