Tilbake til nms.no Kinablogg
Meny
Last ned

NMS på offisielt besøk hos CCC og TSPM

Den 16. januar 2024 ledet Helge Gaard, generalsekretær i Det Norske Misjonsselskap, en gruppe på fire personer til Kinas Kristne Råd (CCC).
Del Facebook Twitter E-post

Pastor Shan Weixiang, nasjonal nestleder i Tre-selv kirken, tok hjertelig imot og var vertskap for diskusjonen. Nestlederen, Generaldirektøren for den nasjonale Kinesiske YMCA, og sjefredaktøren for «Tianfeng» (en kristen avis) pastor Hao Zhiqiang deltok på mottakelsen.

Pastor Shan Weixiang ønsket gjestene velkommen på vegne av de to rådene: China Christian Counsil (CCC) og Three-Self Patriotic Movement (TSPM).  Rådene utgjør sammen den nasjonale ledelsen for den offisielle protestantiske kristne kirken i Kina. Han takket NMS for støtten til sosialtjeneste-avdelingen i den offisielle kirken gjennom årene. Han uttrykte håp om at denne utvekslingen vil styrke felles forståelse, samt gi et godt inntrykk til de i  NMS sin delegasjon som var i Kina for første gang.

Under møtet introduserte han kort utviklingsstatusen til den kinesiske kirken under den nåværende økonomiske og sosiale utviklingen i Kina, og introduserte i detalj den historiske og kulturelle bakgrunnen for fremveksten av «Tre-Selv»-prinsippet til den kinesiske kirken. Her la han vekt på hensikten og betydningen av den kinesiske kirkens fokus på å gjøre kristendommen mer kinesisk (også omtalt som «Sinisering» på kinesisk).

Takknemlighet

På vegne av Det Norske Misjonsselskap uttrykte Helge Gaard sin takknemlighet til den kinesiske Tre-selv kirken og de to rådene for deres varme mottakelse (CCC og TSPM). Han introduserte i detalj NMS sin utviklingshistorie, samt hvordan NMS  jobber globalt i dag. Haakon Kessel, leder i NMS global, delte om Det Norske Misjonsselskaps forståelse av tro og tjenestefilosofi. Å anerkjenne og respektere ulike bakgrunner, dele evangeliet, bekjempe urettferdighet, utrydde fattigdom, samt jobbe for å bli en levende kirke. De uttrykte også at de forstår mangfoldet og forskjellene i kirker rundt om i verden og forstår behovet for «Sinisering av kristendommen». NMS håper å få en dypere forståelse av kinesiske kirker, lære av hverandre, samarbeide på en god måte og vokse sammen i Kristus.

På møtet svarte pastor Shan Weixiang og pastor Hao Zhiqiang på flere spørsmål fra representantene for Det Norske Misjonsselskap. De to sidene diskuterte temaer som hvordan kirker kan bevege seg mot enhet, utfordringene kinesiske kristne står overfor, internasjonale utvekslinger av kinesiske kirker og viktigheten av kontekstualiseringen av kristendommen.

Delegasjonen besøkte også «Holy Trinity Church» og den kristne bokhandelen «Book of Grace».

Om teksten

Denne teksten er oversatt fra kinesisk fra denne siden.

Her kan du også lese den engelske versjonen.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp