Tilbake til nms.no Nyheter frå Japan
Meny
Foto: Ole Henrik Kalviknes Last ned

Kva gjer vi i Japan?

Her kan du lese mer om arbeidet til NMS i Japan.

Hva gjør NMS her?

De første misjonærene kom til Japan i 1950. Faktisk som følge av utvandring fra Kina - da landet ble stengt for utlendinger. Misjonærene møtte et land som praktisk talt låg i ruiner, og med folk som var på leting etter nye verdier å bygge livet sitt på. Samarbeidspartneren til NMS i Japan er Kinki evangelisk-lutherske kirke, og sammen jobber vi for å dele troen på Jesus gjennom lokale menigheter. I tillegg støtter vi utdanning av nye prester, evangelister og misjonærer gjennom Kobe lutherske teologiske seminar (KLTS). Japan er et av landene med færrest kristne i forhold til folketallet, og man møter store utfordringer når man forkynner her. Dette er delvis på grunn av at folk er rotfestet i andre religioner som buddhismen og shintoismen, og delvis på grunn av rikdom, materalisme og travle hverdager. Kirken jobber blant annet for å skape diakonale møtepunkt, slik at personer som føler seg stresset, utstøtt eller bundet i religiøse mønstre kan kjenne seg velkommen inn til kirken. Da kan kirken være en plass hvor de finner fred.

Om Japan

Japan er et vakkert land med en spesiell og rik kultur med  røtter i shintoisme og buddhisme. Vulkanske fjell og skoger dekker over 80 % av landet, og landet har 21 ganger så mange mennesker som Norge. Lenker

Historier fra Japan

Jazzmusikere søker Gud

Da det japanske ekteparet Hiroko og Kazuhiro Omori flyttet fra travle Nishinomiya by til Najio, som er en stille drabantby, kom vanskelige ting til overflaten. De bar på tunge byrder, hver på sin måte. Og de begynte å søke på nettet etter noe som kunne skape en mening i tilværelsen.

En av hundre er kristne

- Du skulle blitt prest, sa de til Kaori Kurisaki, prestedatteren som var aktiv med i ungdomsarbeidet i kirka opp gjennom hele ungdomstiden. Men var prest det rette for henne? Selv om det er stor prestemangel i kirkene?

Nyheter fra Japan

Et misjonærbarns historie

For Marit Tjelle Drabløs (70) var barndommen på Den norske skulen i Japan eit lukka rom i mange år.
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp