Gi en gave
Meny
Foto: NMS Møre / SYNLIGE: Laila Karin Tusvik Helle og May Lisbeth Hovlid Aurdal bruker aksjonen Walk for Living Water til å vise fram NMS til nye målgrupper. Last ned

Bein og armer for Laos

Walk for Living Water engasjerer landet rundt.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

En milliard mennesker i verden mangler rent vann. I Laos er det hvert år hundrevis av mennesker som får tilgang til rent vann takket være kirkas prosjekter og hjelp fra givere i Norge. Den landsdekkende aksjonen Walk for Living Water handler om å skape enda mer engasjement for dette viktige arbeidet.

− Dette er en kjempemulighet til å komme oss ut på gater og streder og presentere NMS sitt arbeid for nye mennesker, sier Laila Karin Tusvik Helle og May Lisbeth Hovlid Aurdal. De er ansatte i NMS i Region Møre og ivrer for denne aksjonen.

Her kan du lese mer om Walk for Living Water.

Opp av stolen!

Walk for Living Water er høstens beste mulighet til å komme seg opp av godstolen og sette armer og bein i bevegelse for vann til Laos. Nesten alle regioner i NMS skal ha arrangementer og aktiviteter knyttet til aksjonen. I tillegg oppfordres både enkeltpersoner og grupper til å lage sine egne arrangementer og innsamlinger. På den digitale plattformen Spleis finnes ferdige maler til innsamlinger og en egen aksjonsside der alle slike innsamlinger samles på en nettside.

Synlig i gatebildet

May Lisbeth og Laila forteller at de har gode erfaringer med å koble Walk for Living Water sammen med arrangementer som ellers skjer i både Ålesund og Molde. De har hatt stor stand og aktiviteter knyttet til aksjonen under Matfestivalen og Innflytterdagen.

– Vi møter andre enn vi ellers gjør. Dette er en unik sjanse til å utvide grensene og engasjere flere, både som givere og innsamlere. Vi går stolte ut i samfunnet og har stand ved butikker, torg eller parker, forteller Laila.

WALK FOR LIVING WATER 2024

Dette kan du være med på:

Region Bjørgvin

  • 26. oktober: Stand under feiring av Folkefest på Torgalmenningen i Bergen Sentrum.

Region Møre

  • 22.-23. august: Stand utenfor NMS-kontoret under Matfestivalen i Ålesund.
  • 7. september: Stand i Molde sentrum i forbindelse med Innflytterdagen.

Region Stavanger

  • 24. september: Run for a Mission (misjonsløp) sammen med VID og andre aktører på Misjonsmarka.

Region Trøndelag

  • 28. juli- 3. august: Stand på Olavsfest i Trondheim.

Region Øst

  • 17.-21. juli: Sommerfestuka på Camp Sjusjøen med innsamling til Laos.
  • 31. august: Nabofesten på NMS Lilleborg.

– Og mens folk snurrer lykkehjulet forteller vi hvorfor vi gjør dette: For at barn i Laos skal slippe å bruke all tiden på å bære vann til familien. Når vannledninger blir lagt og skoler blir bygget får barna skolegang i stedet. Derfor er det ikke de som vinner premier på lykkehjulet som er de egentlige vinnerne i Walk for Living Water – det er barna som får nye muligheter i livet. Vi opplever å få gode kommentarer fra folk som synes det er bra å få vite om dette arbeidet.

Gå en tur!

Walk for Living Water kan også være å gå en tur. På leirstedet Kjeldsund ble det i fjor satt opp plakater og poster ved turmål. «Nå har du gått like langt som barn i Laos må gå hver dag for å hente vann, stod det på plakaten. Innsamlingen «Vann fra Sunnmøre» på Spleis gjorde det mulig for turgåere å være med å gi.

– Vi håper og tror at mange vil engasjere seg i Walk for Living Water-aktiviteter også i år, sier May Lisbeth.

Man kan være med på et arrangement i regionen, eller man kan lage sitt eget lille «misjonsløp» og opprette en innsamling på Spleis.

– Bruk Spleis og la sponsorene dine heie deg fram, oppfordrer May Lisbeth.

– Din gåtur kan gi både deg og andre et bedre liv!

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp