Tilbake til nms.no Estlandblogg
Meny
Foto: Maria Indrøy Risanger / NETTVERKSSAMLINGEN: Alle deltakerne på Nettverkssamlingen Last ned

Vellykket nettverskssamling i Estland

Over 100 deltakere fra flere land deltok på årets nettverkssamling i Estland i april 2024.
Del Facebook Twitter E-post

Flest deltakere var det fra Norge, men vi registrerte deltakere også fra Estland, Frankrike, England, med flere.

Tema for årets samling var «The art of living together» («kunsten å leve sammen»), og mange glimrende bidragsytere belyste temaet fra ulike sider. Vi lærte om begrepet Conviviality, som er et samlebegrep for det hele samlingen ønsket å konsentrere seg om dette året, altså kunsten å leve sammen.

Under nettverkssamlingen fikk vi også høre gode eksempler på hva kunsten å leve sammen vil si lokalt i Mustamäe og i Saku menigheter, men også fra Konsistoriet (tilsvarer kirkerådet) i den estisk-lutherske kirken sitt perspektiv. I tillegg fikk vi innsikt i en masteroppgave om Use Your Talents fra den franske kirken. Fredag ettermiddag delte vi oss i grupper der noen besøkte det ukrainske kultursenteret, noen var på hjemmebesøk hos menighetsmedlemmer i Mustamäe menighet, en gruppe dro til ungdomsarbeidet med Plussmeedia, og sist dro en liten gruppe på besøk i Tallinn fengsel, et fengsel som Mustamäe menighet samarbeider med.

NMS har arrangert nettverkssamlinger i 20 år. Det startet som et nettverk for menigheter i Den norske kirke som hadde blitt plantet i samarbeid med NMS. Etter hvert ble nettverket utvidet til også å omfatte menigheter som ønsker å være misjonale. Enda senere ble også våre europeiske partnere invitert. For åtte år siden hadde vi vår første nettverkssamling utenfor Norge, da i et av våre samarbeidsland i Europa, også den gangen i Estland.

Denne gangen inviterte NMS også med menigheter som har et spesielt misjonsfokus på Estland. Vi fikk dermed to hovedgrupper av deltakere. De som er spesielt interessert i å jobbe for at sin menighet er misjonal, og den andre gruppen er de som ønsket å bli bedre kjent med misjonsprosjektene i Estland. Basert på tilbakemeldingene tror vi at det var et vellykket grep å kombinere disse to gruppene, og at begge gruppene hadde glede av samlingen.

Håper at vi blir like mange deltakere på neste nettverkssamling!


Magne Mølster med Guidet tur i gamlebyen i Tallinn. Foto: Maria Indrøy Risanger


Ungdom fra Veavågen menighet. Foto: Maria Indrøy Risanger


Erkebiskop Urmas Viilma med foredrag i Domkirken. Foto: Maria Indrøy Risanger


Tiina Klement, prest i Mustamäe menighet. Foto: Maria Indrøy Risanger


Diskusjon i grupper. Foto: Maria Indrøy Risanger

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp