Tilbake til nms.no Midtøstenblogg
Meny
Last ned

Støtte til flomoffer i Pakistan

Peshawar bispedømme i Pakistan har bedt NMS om støtte til å hjelpe de som er rammet av flommen. Som en første respons på dette, satte NMS i gang en spleis og garanterte for seksti tusen kroner. Dette skal gi hjelp til mat, hygieniske artikler og enkelt kjøkkenutstyr til mennesker som mistet alt i flommen. 300 kroner gir mat til en familie i to uker.
Del Facebook Twitter E-post

NMS samarbeider med Church of Pakistan. Peshawar bispedømme gir mat og enkelt kjøkkenutstyr til familier som har mistet hus og hjem på grunn av den voldsomme flommen som har rammet store deler av Pakistan.

Siden midten av juni har monsunregnet strømmet ned og forårsaket kaos mange steder i landet. Over 33 millioner mennesker er påvirket av flommen. Tusenvis av hus er ødelagt og store verdier er gått tapt. Avlinger, buskap, veier, broer og jernbaner er ødelagt over hele Pakistan.

Ifølge Frontier News, et nyhetsbrev fra Peshawar bispedømme, er dette det verste monsunregnet noensinne. Fjellområdene i provinsen Khyber Pakhtunkhwa i nord-vest har fått store skader, og folket ved foten av fjellene er sterkt påvirket, særlig i Swat, Swabi Nowshera, D.I.Khan og Tank.

Church of Pakistan er en liten aktør med små ressurser, men de kjenner området godt og har nær kontakt med noen av de som er hardest rammet. Med hjelp fra norske givere kan de gi akutt hjelp til de som trenger det aller mest. Rab Nawaz, sekretær for utviklings- og nødhjelpsavdelinga i bispedømmet, skriver at kirken vil gi matvarer, toalettsaker, vannkanner, propanapparat og annet enkelt kjøkkenutstyr til familier som har mistet hus og hjem i flommen.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp