Tilbake til nms.no Kinablogg
Meny
Last ned

Kwai Shing skole og kirke 50 år

Søndag 6. november hadde barneskolen og menigheten i Kwai Shing gått sammen og laget en flott jubileumsfest for å markere at det i 2022 var 50 år siden denne skolen og menigheten ble startet.
Del Facebook Twitter E-post

På begynnelsen av 70-tallet ble NMS av utdanningsdepartementet i Hongkong spurt om å starte en barneskole i den nye drabantbyen Kwai Shing som var under oppføring på vestsiden av fastlandsbyen Kowloon. De styrende i kolonien hadde lagt merke til hvor godt NMS drev en barneskole for underpriviligerte i Tai Hang Tung-området og også flere daghjem på andre steder i kolonien. NMS fikk vite at regjeringen ville ta nesten alle kostnader ved å bygge og drive skolen.

NMS sa ja til forespørselen og fikk støtte til inventaret av Strømmestiftelsen.  Chieng Hean som var rektor på Takskolen i Tai Hang Tung, ble ansatt som ny rektor. Han gikk fra å lede åtte klasser på to dagsskift på taket, til å lede 38 klasser og 1500 elever i den nye skolen. Og det gjorde han med glans. Nevnes må også pastor Victor Tsu som laget pensum i kristendom, program for andakter og gikk på hjemmebesøk i de nye hjemmene i blokkene i rundt skolen.

De nåværende NMS- medarbeiderne; Emil og Sigrid Buxrud, Charis Lee og jeg, Marit Rundberg, ble møtt med gaver og blomster da vi ankom skolen denne søndagsmorgenen. Først var det gudstjeneste i kirkerommet som nå ligger i den påbygde fløyen fra slutten av 90-tallet. Taler var pastor Chu Bing Keung. Han snakket om viktigheten av å evangelisere og være en diakonal kraft i et område som Kwai Shing. Selv om situasjonen i Hong Kong har forandret seg mye på 50 år, er oppgaven som Gud hadde gitt oss, alltid like aktuell. At skole og menighet står sammen, er en styrke for folket i området.

Historien fortsetter under bildet

Etter gudstjenesten begynte selve jubileumsfesten. Her viste menigheten og skolen sin bredde. Det var sang av speidere, barnegruppe, ungdomsgruppe og voksenkor. En gruppe godt voksne menighetsmedlemmer opptrådte med kinesisk folkedans med smellende vifter så vi skvatt til.

Så fulgte en rekke hilsener fra tidligere medarbeidere. Det var rørende å se både pastor Victor Tsu, om nå er 96 år gammel, sende gratulasjon spilt inn på eldrehjemmet. Han er en av de få av NMS sine medarbeidere fra Hunan som fortsatt lever. Hilse gjorde også bibelkvinne Ling Yin Mei fra London. Hun tjente NMS i mange år, både i Tai Hang Tung, Lau Fau Shan og Kwai Shing. Professor emeritus, Thor Strandenæs, delte gode minner fra tida som prest, leder av skolestyret og misjonær i Kwai Shing, i sitt videoklipp, på perfekt kantonesisk. Professor Nicholas Tai gikk i gradene i Kwai Shing, fra evangelist til prest før han tok doktorgrad i Tyskland og har både vært professor på Det Teologiske Seminaret i Shatin og biskop i den evangelisk-lutherske kirken.  Rektor Cheuih fortalte levende om Kwai Shing – skolens nåværende situasjon. Som på så mange skoler i Hongkong går elevtallet ned. De arbeider hardt for å holde en høg faglig standard så mange skal velge den skolen i området. Men det viktigste for dem er å holde fast på den kristne profilen som sikrer elevene opplæring i kristen tro. Som tidligere ungdoms- og idrettsmisjonær i Kwai Shing hilste jeg på vegne av NMS og fortalte litt om idrettsarbeidet vi drev. At min yngste sønn også er døpt i denne menigheten, gjør Kwai Yan enda mer spesiell for meg.

 

Det var en glede å komme tilbake til Kwai Shing og bli møtt med varme og omtanke. Det er godt å se at skole og kirke fortsatt samarbeider om å bringe evangeliet til folk i dette området, slik intensjonen til NMS alltid har vært.

 

 

 

En gruppe spreke menighetsmedlemmer hadde en fantastisk oppvisning i kinesisk folkedans.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp