Tilbake til nms.no Nyheter frå Japan
Meny
Foto: Dagny Harkmark Straume og John Olav Straume Last ned

Bibelstudier endte med dåp

Påskedag feiret vi Jesu oppstandelse i Mukonoso kirke.
Del Facebook Twitter E-post

Som et ekstra høydepunkt for feiringen hadde vi dåp av Kushi san* som har kommet trofast til kirken de siste to årene. Han kom i kontakt med menigheten første gang i forbindelse med matutdelingsprogrammet som er en viktig del av vår virksomhet.  Etter hvert kom han fast til gudstjeneste, bibelstudium og bønnemøte. Han fikk et Nytestamente som han leste ut i løpet av kort tid. Da han fikk hele Bibelen tok han fatt på den også med liv og lyst. Vi har sjelden sett en som aldri hadde vært i kontakt med kristendom tidligere, vise slik iver. Etter hvert ante vi at han la for dagen noe som var mer enn bare interesse for en ny religion. Han viste klart at her var det en gryende tro vi var vitne til.

Etter en tid spurte vi forsiktig om han hadde tenkt seriøst på å la seg døpe. Han sa han hadde tenkt på det, men trengte litt tid til å bestemme seg. Tidlig på nyåret døde hans mor. Hun skulle begraves buddhistisk. I den forbindelse er det vanlig å brenne røkelse og tilbe avdøde.

Han spurte oss hva han skulle gjøre, han trodde på Jesus, men var ennå ikke døpt. Vi sa at det måtte han bestemme selv, men vi fortalte ham hva vi selv pleide å gjøre ved slike anledninger. I stedet for å brenne røkelse og tilbe, tegnet vi oss med korsets tegn.

Vi rådet ham samtidig til å forklare sine nærmeste grunnen om han valgte ikke å følge buddhistisk tradisjon. Da begravelsen var over fortalte han oss gledesstrålende at han verken hadde brent røkelse eller tilbedt avdøde, men i stedet tegnet seg med korsets tegn. Han hadde snakket med sine nærmeste på forhånd, og de hadde akseptert hans valg.

For oss ble det et enormt vitnesbyrd om at her var det en som tok sin tro på alvor selv om han ennå ikke var blitt døpt.

Derfor ble dåpen første påskedag selve kronen på verket for en manns vandring på vei til kristen tro.

* san etter navn er en høflig tiltaleform som tilsvarer hr. eller fr. på norsk.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp