Tilbake til nms.no Frankrikeblogg
Meny
Foto: Deltakere UTeam 1 2023 Last ned

Helt klart en av de fineste turene jeg har vært på

Nmsu arrangerer årlig flere uteam til Nms sine samarbeidsland i Europa. Målet er at ungdom skal få nærhet til NMS sine prosjekt, og bli inspirert til et globalt engasjement. Og det virker! 2023 har vært året hvor vi har sendt 2 uteam til Paris for å bli kjent med den franske ungdomsorganisasjonen MiJi (Mission Jeunesse) og delta på leirene deres.
Del Facebook Twitter E-post

Det første uteamet fikk være med på en ungdomsleir i april og deltok på seminarer om bandspilling og dans. Det andre uteamet arrangerte en barneleir i juni sammen med lederteamet i Miji, hvor de lekte sammen og ble kjent med hvilken skatt bibelen er! Begge teamene fikk også være turister i Paris for å bli litt kjent med landet og kulturen. Mange av deltakerne trekker frem det å få smake på ekte fransk mat, og det å bli kjent med ungdommene og barna på leirene. De har fått minner for livet!

Minner for livet gjelder også de franske ungdommene. Lederen for Miji, Audrey Toney, utbrøt takknemlig under den første leiren vi deltok på: «Det er så fantastisk at NMS også sender mennesker, ikke bare penger!» Vi fikk virkelig kjenne på takknemligheten deres over å kunne være sammen med andre unge og kristne, og dele tro og liv sammen. Vi fikk bety noe for dem og de fikk bety noe for oss! En av deltakerne deler en refleksjon i etterkant: «Jeg lærte om misjon at det ikke trenger å være så stort. Man kan være med på en leir og vise at man bryr seg og vil fremme et budskap»

Norske og franske ledere på barneleir (UTeam 2)

Norske og franske ledere på barneleir (UTeam 2)

Uteam nr. 2 var ekstra spennende. Da skulle 6 erfarne ungdomsledere fra NMS leirstedet Havglimt, sammen med ledergruppen i Miji arrangere en barneleir. Det hadde ikke de franske ungdommene gjort før, og de var veldig spente! Helgen ble en suksess, og nå ønsker Miji å arrangere en ny barneleir neste år. Gjennom denne utvekslingen fikk de franske ungdommene hjelp til å få verdifulle erfaringer rundt det å lage barneleir og de norske fikk erfare at deres tilstedeværelse og erfaring betydde noe. Vi kunne jobbe sammen, tross en salig blanding av språkforvirring på engelsk, norsk og fransk!

Tilbake i Norge har menigheter og leirsted fått inspirerte og engasjerte ungdommer tilbake: «Jeg sitter igjen med en sterkere tro, en ny kjærlighet for Paris, og helt fantastiske minner jeg kommer til å beholde for resten av livet mitt.»

Sammen forandrer vi verden -gjennom menneskemøter, kulturutveksling og å jobbe sammen. Sammen forandrer vi verden gjennom å selv la seg bli forandret!

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp