Tilbake til nms.no Frankrikeblogg
Meny
Foto: Kirken i Lourmarin Last ned

Sommeren i vakre Provence gir rom for Gud

Området rundt Lourmarin kirken hvor NMS støtter et re-plantingsprosjekt, er et yndet feriested midt i Provence. Fraflyttede landsbyer hvor husene er omgjort til feriehus og som ofte står tomme resten av året, forandres til livlige småsteder hvor turistene sitter ute på de små lokale restaurantene på torget og nyter sommervarmen og sommerfreden. Og mange av turistene elsker å gå i den vakre Provence naturen, og flere tar veien forbi den lille vakre kirken i Lourmarin. Så i stedet for å ha sommerstengt, så har Lourmarin menigheten tenkt at dette er en mulighet å nå ut til mange av de forbipasserende. Og mange benyttet seg av den muligheten.
Del Facebook Twitter E-post

Om sommeren, hvor mange ofte tar sommerferie fra gudstjeneste, har vi i Lourmarin hatt søndagsgudstjeneste hele sommeren. Det å ta seg tid til å samles rundt Guds ord også midt i sommervarmen, gir mening og perspektiver til hele livet vårt; både personlig og som fellesskap. Og dette er anledningen til å si en enorm TAKK til alle de som har sørget for en varm mottakelse, åpenhet, servering, liturgi og forkynnelse i gudstjenestene våre i sommer. Men også en stor takk til de som gjennom sitt nærvær har gjort det mulig å gi liv til dette viktige fellesskapet

Kunstner Isabelle Tourini sammen med misjonspastor Stephen Backman

Kunstner Isabelle Tourini sammen med misjonspastor Stephen Backman

Men for at kirken skal være åpen for alle så har vi i Lourmarin menighet ikke nøyd oss ​​med bare disse søndagsmøtene for våre faste kirkegjengere. Vi valgte derfor å også holde kirken åpen to dager  i uken hvor vi kunne ønske alle som kom forbi velkommen ved å tilby en velkomst og et rom for stillhet med skriftlige bønner tilgjengelig. Vi organiserte også to utstillinger som kunne inspirere tanken til de som var innom. Den første utstillingen med tittelen «Verden som en hage», inviterte oss til å reflektere over vår holdning til verden; en vakker hage som for ofte er blitt neglisjert, overutnyttet og forurenset … men som forblir og må bli igjen, kilde til liv, og fremtid! Vår verden er nemlig en hage så vakker at Gud steg selv ned for å vandre i den, og han har aldri sluttet siden den første dagen å fylle den med sitt nærvær. I den andre utsillingen stilte vi ut bilder av Isabelle TURINI. Dette var bilder av Lormarin sitt nærmiljø (interiør, eksteriør, bygninger, landskap, etc.) tatt ved daggry; på timen når livet våkner. Dette «håpets blikk» uttrykt i bilder, ble ledsaget av bibelvers og ord som på en variert måte inviterer til håp. TAKK til Isabelle og alle dere andre som bidro til åpningen, velkomsten, … for å lytte og vitne om vårt håp ved denne anledningen!

GUdstjeneste i Lourmarin

GUdstjeneste i Lourmarin

7.juli hadde vi også den store gleden av å åpne vår andre festival kalt «Ordenes kunst». Festivalen ble åpnet med et forrykende fyrverkeri. Festivalen som varte i ti dager uttrykte vårt perspektiv på åpenhet, dialog, oppmerksomhet til den andre og til verden. Vi organiserte konferanser, seminarer, debatter, utsillinger, feiringer, show ved kirken, men også på Lourmarin-slottet og La Fruitière Numérique, et internettsenter som organiserer mange events for lokalsamfunnet, spesielt for de unge. Temaet «Vennlig håp» samlet et mangfoldig av ulike mennesker, og mange uttrykte stor takknemlighet over festivalen og dens tema.

Vi i menigheten Lourmarin har bestemt at denne sommeren i Lourmarin ikke skal forbli en parentes eller en begivenhet ved siden av vår vanlige aktivitet, men det som vi startet i sommer skal bli er en kontinuerlig og gledelig holdning, som vi må forlenge inn i vårt daglige arbeid i menigheten. Hvor gleden ved å ta imot, møte og gå i åpen dialog, er jordsmonn i samfunnet vårt hvor Guds rike kan vokse! Guds kjærlighet til verden er en god nyhet!

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp