Tilbake til nms.no Estlandblogg
Meny
Foto: Annely Neame and Benjamin W. Wong Last ned

Når oppfyller Gud sin hensikt gjennom oss

Hvordan kan kirken være et sted for tilhørighet, vekst og tjeneste? I denne artikkelen deler pastor Annely Neame sine erfaringer fra en inspirerende reise til Indonesia og reflekterer over hvordan kirken kan bli et sted der Guds hensikt oppfylles gjennom oss alle.
Del Facebook Twitter E-post

En sterk påminnelse om vår felles misjon

Under en reise til Medan, Indonesia, opplevde jeg en sterk påminnelse om hvordan Gud bruker oss til å oppfylle sin hensikt. Livet handler ikke bare om den enkeltes vei, men om et felles oppdrag vi deler. Dette ble tydelig gjennom en enkel, men kraftfull visuell øvelse med en Möbius-stripe – en papirstrimmel som, når den vris og limes sammen, viser hvordan tilsynelatende adskilte ting kan være en helhet.

På én side skrev vi «kirke» og på den andre «samfunn». Når strimmelen ble vridd og formet, gikk ordene i ett – akkurat som kirke og samfunn er uløselig knyttet sammen i Guds plan. Denne øvelsen illustrerte at vi alle er del av noe større.

 

Misjon som en del av hverdagen

Misjon handler ikke bare om arbeid i fjerne land, men om vår deltakelse i Guds oppdrag – Missio Dei. Kirken eksisterer for å tjene mennesker, samfunnet og skaperverket. For å forstå dette fullt ut må vi skifte tankesett: misjon handler om tilhørighet, omsorg og deling, ikke bare tradisjonelle ritualer.

Benjamin W. Wong, en arkitekt fra Hongkong, presenterte under konferansen konseptet «Missional Space» – steder der Guds nærvær oppleves gjennom hele livet, ikke bare i gudstjenesten. Han utfordret oss til å gjøre kirken til et sted for tilhørighet, et hjem for dem som søker en plass før de kanskje finner troen.

 

Tre rom for å tjene og vokse

Ben introduserte tre viktige «rom» hvor vi kan tjene og vokse:

  • Hjemmet – stedet der tro og verdier formes.
  • Arbeidsplassen – der vi bidrar til samfunnet gjennom våre talenter.
  • Sosiale rom – steder som kafeer og parker hvor relasjoner skapes.

Men hva med kirken? Kan kirken bli et rom som virkelig føles som et fellesskap – «et sted hvor alle kjenner ditt navn», som Starbucks reklamerer for?

 

Kirken som et sted for fellesskap og vekst

Kirken kan være mye mer enn et sted for gudstjenester. Ved å åpne for kurs, kreative samlinger og generasjonsbyggende aktiviteter, kan den bli en arena for læring og fellesskap. Samtidig kan kirken kombinere entreprenørskap med samfunnstjeneste, som å arrangere markeder eller drive sosiale bedrifter som dekker lokale behov.

Den kan også være et rom for stillhet og helbredelse, med tilbud som kunst- og musikkterapi eller bare et sted for ro og bønn. Ved å møte dagens behov kan kirken bli et sted der alle føler tilhørighet og opplever Guds nærvær i hverdagen.

 

En kirke for vår tid

Ved å åpne kirken som et «tredje rom» skaper vi nye måter å møte menneskers behov og samtidig ivareta kirkens økonomi. Dette handler ikke bare om å løse problemer, men om å skape muligheter – der Guds kjærlighet formidles gjennom tilhørighet og handling.

Som Möbius-stripen minner oss på, er vi alle en del av noe større, uløselig knyttet sammen. Kirken kan være et sted hvor alle føler seg hjemme, uansett hvor de er på sin trosreise.

Denne reisen til Indonesia, som en del av «Use Your Talents – Asia»-konferansen, ble mulig takket være støtte fra Den norske misjonsselskap og Norsk Luthersk Misjonssamband.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp