Tilbake til nms.no Estlandblogg
Meny
Last ned

Mustamäe kirke er endelig innviet

Søndag den 2. juni ble endelig Mustamäe kirke innviet.
Del Facebook Twitter E-post

Kirken var fylt opp av gjester, menighetens medlemmer og nysgjerrige. Vi var omtrent 300 mennesker til stede, og noen måtte stå ute i gangen.

Det ble en festgudstjeneste vi vil huske lenge. Erkebiskop Urmas Viilma ledet gudstjenesten sammen med sokneprest Tiina Klement. Også andre prester fra Estland, Finland og Norge deltok og gjorde det hele til en fest.

Etter gudstjenesten var det kirkekaffe med taler og hilsner. NMS hadde med en skulptur av et barn i Guds hånd. Denne skulpturen er laget på Madagaskar, og i hilsenen minnet vi om at Mustamäe menighet står i et nettverk av menigheter og kirker i den verdensvide kirke. Vi står sammen med mange andre, og vi er alle trygt i Guds sterke hånd.

Den 25. august 2019 flyttet menigheten ut av kjellerlokalene i bydelshuset i Mustamäe, og inn i den uferdige kirkebygningen. I hele tiden fram til nå har de hatt sine gudstjenester i et lite møterom i kirken. Der har man hatt omtrent 30 sitteplasser, og det har gjort at de ikke har turt å reklamere for gudstjenestene blant folk bydelen. Nå kan menigheten med frimodighet invitere til gudstjenester og andre samlinger i kirkebygget, for de har brukstillatelse for store deler av bygget.

I kjelleren er det fortsatt mye som gjenstår før den kan tas i bruk. Det viktigste er allikevel at de har et fullt brukbart kirkerom, møterom, toaletter og garderobe. Også fire hybler og ungdomsrom sto klare til bruk, og NMS sin representant på innvielsen fikk overnatte i en av hyblene.

Som festgave hadde menigheten ønsket seg et bidrag til å fullføre kjøkkenet, og de fikk mange bidrag til dette. Dermed blir det forhåpentligvis ikke lenge før de også kan ta kjøkkenet i bruk.

Vi takker Gud og alle som har bidratt for at Mustamäe har fått sin kirke. Be gjerne om at kirken nå kan bli fylt opp av mennesker som ikke kjenner Gud, men som kan bli berørt av Jesu kjærlighet.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp