Tilbake til nms.no Estlandblogg
Meny
Foto: Sandra Bischler Last ned

Gledelig nyhet fra Mustamäe

1. juni ble kontrakten for byggingen av neste byggetrinn for Mustamäe kirke underskrevet.
Del Facebook Twitter E-post

I fjor fikk menigheten tildelt 600.000 euro (cirka 7,1 millioner norske kroner med dagens kurs) fra Tallinn kommune for å fullføre første etasje og noe i tillegg. Det vil si at de kan ferdigstille kirkesalen, kjøkken med kafélokaler og ungdomsrom.

Mustamäe menighet reiste bygget i 2019, og har siden brukt en liten del av denne til gudstjenester og andre samlinger. Nå gleder de seg til å kunne ta større deler av kirken i bruk. Tiina Klement, presten i Mustamäe, sier hun håper at byggingen kan starte allerede denne uken. Det er svært uvanlig at kommuner i Estland bevilger penger til kirkebygg, så dette er noe vi gleder oss spesielt over. Det viser også at Mustamäe menighet har vært viktig for kommunen.

Når dette er ferdig, kan store deler av kirken tas i bruk. Fortsatt vil det gjenstå mye i kjelleren og i hovedetasjen, og det vil mangle inventar, men dette er et stort skritt på veien for menigheten i Mustamäe.

NMS og våre støttespillere har bidratt med over en million kroner til dette bygget, dernest har Den evangelisk-lutherske kirke i Estland (EELC) bevilget penger fra midler de fikk fra staten, og menigheten har også samlet inn penger lokalt.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp