Tilbake til nms.no Estlandblogg
Meny
Foto: Kaarel Vahermägi Last ned

Snart kan vi ringe julen inn…

Høsten har kommet og det er mye å glede seg over i Saku menighet.
Del Facebook Twitter E-post

På St Mikaels dag den 29.september ble kirkeklokkene i Saku kirke vigslet. Det var en fin og festlig dag med noen gjester fra innland og utland, menighetsmedlemmer, venner og støttespillere. Erkebiskopen talte og velsignet klokkene. Vi mangler fortsatt litt finanser til det elektroniske ringesystemet, men vi håper at vi kan ringe julen inn i Saku for første gang i historien!

I høst er rommene i kirkekjelleren blitt såpass klare at vi har flyttet med hele barnekirka (søndagsskolen) ned i kjelleren. Der er det fint og privat, og vi trenger ikke være redde for å bråke 🙂 Det har også vært flere barn enn vanlig, ca 10 barn hver gang (18 barn på det meste). Vi har en praktikant (eller «ettåring») som hjelper til med barne- og ungdomsarbeid i Saku og Mustamäe menigheter. Når hun er med, har vi barnekirke i to grupper. Dette er til stor hjelp, for vi har barn i alderen 3-12, og det er veldig greit å ha skolebarna separat innimellom. Det er spesielt viktig å ta vare på de som er rundt 11-12 år, og som ofte slutter i barnekirka. Vi prøver å legge til rette en fin overgang til ungdomsarbeidet.

Det har også kommet mange nye mennesker til kirka. Hver søndag siden september har det vært noen nye, og det har vært flere enn vanlig på gudstjenestene. I tillegg er det rekordstor konfirmantgruppe i høst. Det er 15 voksne mennesker som ønsker å lære om kristen tro, bli døpt (hvis de ikke er det fra før av) og konfirmert, og bli medlemmer i Saku menighet. Mange i høstens konfirmantkull har kommet via venner og kjente, men det er også en del som bare så plakaten på butikken eller nettet, og meldte seg på. I Saku har vi vanligvis to konfirmantgrupper i året, vårkullet og høstkullet.

Vi håper at Gud gir oss krefter og kjærlighet til å ta vare på alle de menneskene som finner veien til kirken.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp