Tilbake til nms.no Estlandblogg
Meny
Foto: Tiina Klement Last ned

Kirkedager og barneleir

Fra 12. til 19.juni arrangerte Mustamäe menighet kirkedager i samarbeid med den estiske kirkens misjonssenter. Slike arrangment finner sted hvert år. Tanken er dels å nå ut til lokalbefolkningen gjennom åpne lavterskel-arrangemen. Og dels er arrangementet siktet inn på kirkefolk fra hele (nord-)Estland.
Del Facebook Twitter E-post

Kirkedagene arrangeres i samarbeid med andre menigheter i Mustamäe (baptister og andre), og disse dagene var det arrangementer i alle disse menighetene. Aller mest i den lutherske kirka, som selv om den ikke er ferdig, har mest plass. Det ble arrangert kaffedag, filmkveld, babysang, babymaling, pannekakekafè, konferanse om tro og vitenskap, grillfest, pilegrimsvandring, bibelkveld, sangkveld og gudstjenester – bare for å nevne noe.

Tiina var fornøyd
Menighetsprest i Mustamäe Maria Magdalena menighet, Tiina Klement, var fornøyd:
– Målet ble oppnådd: Kirka var åpen og ble mer synlig, og det kom mange nysjerringe folk innom diverse arrangement.
– Hva var høydepunktet?
– Det er vanskelig å fremheve noe, for hele uka var det stort under. Men søndagens avlutningsgudstjeneste var flott! Det var mange frivillige som hjalp til og ved Guds hjelp gikk alt bra! forteller Tiina.

Ave var fornøyd
27.-29.juni var jeg med på prostiets barneleir. Det er slik at i prostiet har vi mange små nabomenigheter (i hvert fall små i barnearbeids-sammenheng) som ikke klarer å arrangere barneleir alene. Annethvert år slår vi kreftene våre sammen; møter, planlegger og arrangerer, og resultatet blir en flott leir for søndagsskolebarna i prostiet. Tema for leiren var «Trygg under Guds beskyttelse». Vi hadde fire timer hvor flotte lærere delte historier som viser at vi kan stole på Gud i smerte, sykdom og trange tider. I tillegg hadde vi brannmannskapet på besøk, som fortalte oss om trygge brannsikkerhets-vaner, og som viste fram bilen sin. Barna fikk lov å sprute med vann fra brannslangene på hverandre – det var veldig gøy!

I tillegg lagde barna fine ting: De sydde stoffigurer på handlenett og laget bilder på trebiter ved hjelp av spiker og tråd. Vi hadde leirbål, grilling og sanger. Det var tid til å leke, huske, prate, klatre eller spille bordtennis med venner. Det var godt for barn fra kristne familier å se at det finnes flere kristne – til sammen er vi mange! 🙂 I tillegg var det et godt felleskap mellom lærerne fra de ulike søndagskolene, som også var viktig. Vi fikk skape gode relasjoner med hverandre.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp