Tilbake til nms.no Estlandblogg
Meny
Last ned

Inspirerende mediearbeid – for og med ungdom

Denne gangen har vi en gjesteskribent på Estlands-bloggen, nemlig praktikant (eller «ettåring») Veslemøy Heintz Grydeland. Veslemøy har mesteparten av tjenesten sin i Saku og Mustamäe menigheter, særlig innenfor barne- og ungdomsarbeid. Samtidig er hun også noe med i „Plussmeedia“, et kristelig mediearbeid for og med ungdom - som for øvrig får prosjektstøtte fra NMS. Så da gir vi ordet til Veslemøy:
Del Facebook Twitter E-post

«Etter jul har jeg blitt mer og mer involvert i det arbeidet Plussmeedia gjør. Plussmeedia er en kristen medieorganisasjon som gir ut fire magasiner i året. Målet er å nå ut til estisk ungdom med det kristne budskapet. Magasinet tar opp mange forskjellige temaer, og alle utgavene har et overordnet tema. Forrige utgave var det “din mulighet” som var temaet. Alle som er med på å lage magasinet er ungdommer. Det jeg har vært med på, derimot, har ikke hatt noe med magasinet å gjøre. De siste månedene har nemlig Plussmeedia også laget TV-sendinger. Programmet heter “5 pluss”, og hver måned har vi laget en episode for den kristne tv-kanalen TV7. Jeg har vært med på innspillingene. Personlig var jeg aldri foran kamera, men jeg hjalp til likevel. På de to innspillingene som har vært på, har vi spilt inn tre episoder av gangen.

Til nå har jeg hjulpet til med mikrofoner i studio, samt med praktiske ting som snacks og mat. Selv om jeg ikke har vært ultra-aktiv i alt som har skjedd, så har det vært så fint å få se hvordan en tv-innspilling fungerer. Det er tross alt noe man ikke får oppleve hver dag. Det er inspirerende å se ungdommer fra hele Estland komme sammen og jobbe for å spre Bibelens budskap til så mange som mulig. Estland er et av de mest sekulariserte landene i hele verden, så dette er et område som absolutt trenger alt det Plussmedia gjør. I tillegg til å være med på innspilling, var jeg for eksempel med på teammøte forrige lørdag. Der planla vi neste utgave av magasinet. Ting som bibelhistorier, personer og filmer ble diskutert for å få laget et så godt magasin som mulig. Det var rundt 18 personer på møtet, men det tallet er ikke i nærheten av alle som er involvert for å få til alt som Plussmedia gjør. Hver gang jeg er med, møter jeg nye spennende mennesker som gjør et utrolig viktig arbeid. Plussmedia er en voksende organisasjon, og det er veldig spennende å få se alt de gjør.»

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp