Tilbake til nms.no Estlandblogg
Meny
Foto: Gerli Guutmann Last ned

Fullbookede barneleirer

Verden er kanskje sykemeldt, men Gleden er nær for den som søker den. Her kommer noen små glimt fra liv og tjeneste i Estland. Vi starter med barneleirene.
Del Facebook Twitter E-post

Både Mustamäe og Saku menigheter har til tross for koronasituasjonen hatt tilnærmet normal virksomhet siden juni. Blant annet har menighetene arrangert leirer for barn og ungdom. Barneleirene var fullbooket i år! På programmene stod for eksempel dukketeater («Den bortkomne sønnen»), bibelfortellilnger, leker, grillkveld, fotball, håndarbeid, kakebaking, «overraskelsesgjest» (politiet), deilig mat, bowlingkveld (Mustamäe menighets byleir) og barnegudstjeneste. Deltakerne var som vanlig både fra kristne og ikke-religiøse hjem, og tilbakemeldingene er gode.
Av andre større arrangementer i august, kan nevnes en kirkelig markering av 30-årsdagen for Estlands andre frigjøring (20. august 1991) i Saku. Dessuten står kirkelig kafédag og velsignelse av skolebarn rett før skolestart 1. september «på trappene».

Saku kirke får gulv
I sommer startet tredje byggeetappe for Saku kirkes vedkommende. Bad og toaletter er i ferd med å ferdigstilles, og det samme gjelder ventilasjonssystemet i kjelleretasjen. I skrivenes stund har arbeidet med å legge gulvplater (av stein) på gulvet i hovedsalen, foajéen og kirkekontoret akkurat begynt. Spennende for en som har sin daglige hovedtjeneste her!

Covid-19 i Estland
Når det gjelder Covid-19 er situasjonen i Estland per i dag ikke så helt ulik Norge, selv om smittetallene er noe høyere. Det er en del spenninger knyttet til restriksjonene i samfunnet. Per i dag må man ha sertifikat som bevitner at en har fått to vaksinedoser, eller har gjennomgått Covid-19 siste halvår, eller har en fersk negativ Covid-test for å komme inn på offentlige arrangementer, svømmehaller, treningssentere osv. Samtidig er det ganske offensive statlige kampanjer for å få alle over 12 år til å vaksinere seg. Det lokkes med pengepremier eller andre materielle gaver til barn og ungdom hvis de lar seg vaksinere. Enkelte av de store mediene har hengt seg på, med egne reklamekampanjer for vaksinering. Som en konsekvens er tilliten til informasjonen om vaksinen etter min vurdering langt lavere enn i Norge – hvor man har vært åpnere om for eksempel mulige bivirkninger.
Kirkene har til nå fått unntak fra å kreve vaksinasjonspass, og så gjenstår det å se hvor lenge det varer. Dette er et potensielt stridsspørsmål i forholdet mellom stat og kirke og innad i kirkene. Erkebiskopen sa det slik i sin begrunnelse for å gi kirkene unntak fra reglene: «Ingen er vaksinert mot synd!»

I Norge
Vår misjonærfamilie teller to små, en mellomstor og to store, og det var en stor glede og velsignelse å få tilbringe noen uker i Norge denne sommeren! På grunn av korona var det et helt år siden sist vi traff familie og venner i Norge. Vi tilbragte også noen dager på familieleir på Havglimt leirsted i nærheten av Kristiansand, hvor vi også fikk fortelle fra arbeidet i Estland. Små og store kunne glede seg over et kjempebra leiropplegg! Anbefaler alle familier som ikke har oppdaget NMS sitt familieleir-konsept å prøve dette! Familieleirer arrangeres hver sommer på NMS sine ulike leirsteder rundt om i landet.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp