Tilbake til nms.no Estlandblogg
Meny
Foto: Marit Mjølsneset Last ned

Fem nye år i Estland

NMS fortsetter arbeidet med planting og utvikling av misjonale menigheter og satsing på nye generasjoner kristne i Estland.
Del Facebook Twitter E-post

I januar signerte NMS ny partneravtale med Den evangelisk-lutherske kirke i Estland (EELK). Samarbeidet startet i 2003 da NMS sendte de første misjonærene til Estland. Den nye avtalen gjelder for en femårs-periode, fram til 2023.

Den nye avtalen har økt fokus på gjensidig samarbeid og erfaringsutveksling og mindre fokus på penger og prosjektstøtte. Samarbeidet mellom NMS og EELK skal ha et spesielt fokus på barn og unge og på å plante og utvikle misjonale menigheter.

Gjennom avtalen forplikter begge parter seg også til å utfordre og oppmuntre hverandre til økt misjonsengasjement både nasjonalt og internasjonalt.

Generalsekretær i NMS, Jeffrey Huseby og leder for NMS Global, Lise Tørnby, fikk med seg flere ting på besøket til Estland. De fikk blant annet se hvor langt man har kommet i byggingen av den nye kirken i Mustamäe, se tomten til det framtidige kirkebygget i Saku og ikke minst ha mange spennende samtaler med medlemmer og ansatte i EELK. Det ble også tid til et besøk på den norske ambassade i Estland og samtale med ambassadør Cecilie Willoch.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp