Tilbake til nms.no Estlandblogg
Meny
Foto: Ave Mølster Last ned

Moro med brannbil

En lørdagskveld kjører en veteran-brannbil til et leirsted i nærheten av Saku. Hva skjer?
Del Facebook Twitter E-post

Heldigvis er det ikke brann på leirstedet, men 23 spente barn som skal lære hvordan man bruker brannslokkingsapparat og vannslange. I tillegg skal de høre litt om brannmannskapets arbeid.

I midten av august hvert år samles barn og ledere til tre fine leirdager på et leirsted i Saku kommune. Pr. 2017 er dette den femte barneleiren menigheten i Saku arrangerer. Leiren er godt støttet av Saku kommune, med Saku menighet (som jo igjen får støtte fra NMS) har sin egenandel – frivillige og noe økonomi. Til leiren inviterer vi barn fra Saku enten de er med i menigheten eller ikke. Det er noen søndagsskolebarn som deltar, men de fleste deltakerne har ikke noen kirkelig tilknytning. En del av barna kommer fra familier med sosiale problemer. Derfor er det flott å ha mange unge og voksne ledere tilgjengelig – slik at det er nok hender, føtter, ører, øyne og hjerter for alle barnas behov.

I tillegg til spennende «søndagsskoletimer» har vi aktiviteter som fotball, håndverk, leker, sang, bålkveld, kakebaking, osv. Hvert år har vi også et «overraskelsesbesøk», som denne gangen var brannbilen. Besøket endte med at vi måtte henge en lang snor mellom trærne for å henge til tørk barnas våte klær. Barna koste seg på leir, og mange ville ikke reise hjem igjen …

Artikkelen fortsetter under bildet

Det er flott å oppleve at noen barn blir med på menighetens aktiviteter etter leiren. I år hadde vi tre «unge ledere» som tidligere har vært søndagsskolebarn. Som søndagsskolelærer er det godt å se at arbeidet bærer slike frukter som disse lederne. Takk til Gud som kaller barn og unge til kirken og lar dem vokse i troen. Takk til dere som ber for arbeidet – det nytter!

Tekst: Ave Mølster

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp