Tilbake til nms.no Estlandblogg
Meny
Foto: Ranno Seppel. Fra venstre Magne Mølster (44), dernest Piia Viks-Binsol (38), Kristiina Seppel (28), Jürgen Untera (29) og prost Jüri Vallsalu (59). Last ned

Her er vårt nye styre!

I Saku hadde vi valg til menighetens styre i februar. Torsdag møttes vi fem for første gang til styremøte, og førstkommende søndag blir det nye styret velsignet på gudstjenesten.
Del Facebook Twitter E-post

Jüri og jeg er automatisk kvalifisert til styret gjennom vårt embete. De andre ble valgt. Den nye lederen, Kristiina Seppel, var det forrige styrets sekretær. Nå har hun «rykket opp», siden den tidligere menighetsrådslederen, Juhan Talpsepp, ikke ønsket gjenvalg. Han ønsker i stedet å bruke tid og ressurser på kirkebygging i Saku. Sammen med prosten leder han arbeidet i kirkebyggstiftelsen.

På det første styremøtet delte Kristiina noen visjoner for arbeidet, og vi fordelte noen arbeidsoppgaver mellom oss. Piia, som til daglig arbeider i det estiske skattedirektoratet, får ansvar for økonomi og er sekretær. Jürgen fikk en annen stor utfordring i fanget på første styremøte: Fra og med 2017 er trosorganisasjoner i Estland underlagt samme regler for arbeidssikkerhet som andre arbeidsplasser. Dermed må vi igang med merking av utganger i vårt gamle bedehus, vi må lage bruksanvisninger for kantklipper, kaffetrakter, tekoker osv. Vi må merke trappetrinn og lage ei slags grind foran vedovnen. Vi må sørge for at det skal være varme nok klær tilgjengelig for presten og andre som har møter eller gudstjenester (når temperaturen er under 16 grader, og det er den rett som det er). Og så videre. Det var en stor lettelse å få høre på første styremøte at nettopp Jürgen har jobbet masse med slike ting på arbeidsplassen sin, som for øvrig er Kalev sjokoladefabrikk.

Vår nye leder, Kristiina, arbeider til daglig på Den estiske evangelisk-lutherske kirkens misjonssenter (EELK Misjonikeskus). Hun har store visjoner for menighetens videre arbeid, og gleder seg over et ungt og spennende styre. Selv er hun oppvokst i en sterk kristen familie i vår modermenighet, Hageri. Når det gjelder Piia og Jürgen er det annerledes: De ble begge døpt og konfirmert så seint som i 2015. Piia går for tiden på menighetens bibelskole, mens Jürgen har vært med på menighetens arbeidsmøter og som leirleder.

Oppsummert har det nye styret mange erfaringer som kan komme til nytte i den neste fireårsperioden. Jeg tror det blir bra! Men vær gjerne med og be for oss!

Tekst: Magne Mølster

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp