Tilbake til nms.no Estlandblogg
Meny

Den som vil mye …

Del Facebook Twitter E-post

Jeg som skriver dette heter Magne Mølster, og er misjonær og misjonsprest for NMS i Estland. Her er vi med på et spennende arbeid i samarbeid med Den estiske evangelisk-lutherske kirka (EELK) med et særlig fokus på menighetsplanting, barne- og ungdomsarbeid. Sammen med kona Ave har jeg vært her i over fem. Vi holder til i Saku, et tettsted sør for den estiske hovedstaden Tallinn.

Det er også en misjonær i Sør-Estland, Anders Vik Aarseth, som er knyttet til menighets-, ungdoms- og studentarbeid der.

Og så er det lokalt ansatte som får deler av eller hele lønna si dekket gjennom NMS-prosjekter: Tiina Klement (prest og menighetsplanter i Tallinn, i bydelen Mustamäe), Ülle Reimann (diakonarbeider i halv stilling i Mustamäe), Sirli Lend (redaktør i det kristne ungdomsbladet/medieprosjektet Plussmeedia) og Ranno Seppel (ungdomsarbeider i halv stilling i Saku menighet). Det er i tillegg hvert år 1-2 «ettåringer»/Ucrew fra Norge her – ungdommer som har meldt seg til tjeneste for ett skoleår. I år er det kun én, Tor Eivind Folden fra Nordmøre.

Og så er det selvsagt prosjekter, enten det er kirkebygging, utstyr, leirer for barn og unge eller andre ting til gode for menighetene, barn og unge som får støtte gjennom NMS’ arbeid i Estland. Kona, Ave, er akkurat nå i fødselspermisjon. Hennes oppgaver er ellers særlig knyttet til barnearbeid og babysang i Saku, i tillegg til administrasjon.

Det var for å gi litt oversikt. Men viktigere er det jo å høre hva som faktisk skjer her i Estland for tiden. Det er aldri kjedelig. Den som vil mye, vil aldri mangle arbeidsoppgaver. Og den evangelisk-lutherske kirka vil mye, det er helt klart. Noe får en også til. De nyplantede menighetene i Mustamäe og Saku vokser jevnt og trutt, og har nå henholdsvis 107 og 85 medlemmer. Så skal det legges til at menighetenes arbeid favner mange flere personer enn de som er døpte medlemmer.

Selv om menighetene i Mustamäe og Saku har sine utfordringer, har det vært mye å glede seg over siden de ble stiftet for henholdsvis seks og fire år siden. Ikke minst gjelder det arbeidet for barn og ungdom. Likevel: Skal man skal snakke om store nyheter de siste to-tre månedene, kommer man ikke utenom kirkebygg.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp