Tilbake til nms.no Englandblogg
Meny
Last ned

The big Ablaze quiz night!

Network Youth Church (NYC) har alltid handlet om å bygge relasjoner med ungdom som andre kirker ikke har kontakt med. Ved hjelp av disse relasjonene hjelper vi ungdommer til tro og støtter dem til et liv som etterfølgere av Jesus.
Del Facebook Twitter E-post

Av elleve prostier i bispedømmet finnes det nå NYC i ti, og selv om uttrykk og kontekst kan se vidt forskjellig ut fra NYC til NYC er det noen ting vi alle gjør. Én av de tingene er Ablaze.

Vi har sett at det er utfordrende å arrangere større eventer i bispedømmet som er rettet mot alle ungdommene NYC i sin helhet har kontakt med. Dette kan ha flere grunner, men det at det er så store avstander mellom prostiene og at kulturen med å holde seg i sitt område er så sterkt innebygd i befolkningen, hjelper ikke. Og selv om vi alltid har noen trofaste ungdommer som blir med på alt uansett, er det utfordrende å få med dem som kun er innom gruppene våre nå og da på en event som vil finne sted et helt annet sted i bispedømmet. En av måtene vi har prøvd å løse dette på er å da i stedet heller fokusere på flere mindre eventer. Disse er kalt Ablaze, og oftest blir de arrangert av to eller flere nabo-prosti NYCer i fellesskap.

For oss i Carlisle NYC har vi hatt to Ablazer sammen med våre nabo-prostier; den første gjorde vi sammen med Solway NYC, og den andre gjorde vi i november i fjor sammen med både Solway og Brampton- NYC. Lederne for Solway og Brampton- NYC er kollegaer vi samarbeider godt med, så vi hadde allerede lagt planer om en ny Ablaze sammen i september på et leirsted hvor vi skulle gjøre ulike aktiviteter som tromming, luftgeværskyting, fotball, sporlek, grilling og selvfølgelig vannkrig. Men som så mye annet dette året har vi måttet utsette Ablazen. For at det likevel ikke skulle gå to år før vi fikk samles igjen, begynte vi å se på alternativer for hva vi kunne gjøre som også var koronasikkert. Vi endte med en stor felles quiz over Zoom!

For å gjøre quizen mer spennende og interaktiv, bestemte vi oss for å ha ulike runder med spørsmål, terningkasting, «løp og hent» og Pictionary, og vi viste også et par videoklipp der ungdommene måtte gjette hva som ville skje i klippet der vi pauset det. Vi hadde også en runde hvor hvert lag måtte finne den mest uvanlige, skinnende gjenstanden de hadde. Med disse ulike aktivitetene ville vi sikre oss at alle ungdommene kunne føle de hadde noe å bidra med; selv de som ikke nødvendigvis følte de var sterke på kunnskapsspørsmål. Vi sendte også ut en pakke til hver enkelt i forkant med ting de trengte til quizen, i tillegg til en sjokolade og et par milkshake-sugerør, som falt i god jord.

På tross av veldig mange «safeguarding»-tiltak vi må ta hensyn til her i England (som for eksempel at all kommunikasjon må foregå via foresatte, ungdommene helst ikke bør sitte på soverommene sine når de er pålogget med oss, vi må ha minst to ledere pr. gruppe, og chattefunksjonen må deaktiveres), fikk vi til slutt ordnet til hvordan vi skulle gjøre alt det praktiske. Vi endte opp med over 50 påmeldte ungdommer, i tillegg til 16 ledere representert fra alle de tre NYCene. Vi hadde også fått med oss biskop Emma til å holde en kort andakt, og hun oppmuntret oss til å tenke på hvem vi er i fellesskap med og brukte eksempelet med gjess som flyr i plog til å oppmuntre oss til å være med og «dra» for de som kanskje i perioder sliter litt mer. Bildet viser en tweet fra biskop Emma hvor hun sier det var flott å være med på Ablaze.

Med en slik stor «produksjon» som dette, med nærmere 70 personer logget inn i det samme Zoom- møtet samtidig, hvor vi også brukte powerpointer, viste videoklipp og hadde smågrupper, var det mange ting som kunne gått galt. Vi var litt presset for tid, og det tok litt mer tid i starten å få alle ungdommene fordelt i de ulike gruppene enn vi hadde tenkt, men da det var gjort gikk resten som planlagt. Tilbakemeldingene i etterkant fra ungdommer og foresatte, er at ungdommene har kost seg og vil gjerne være med på noe lignende igjen. Noen av lederne våre uttalte også at det var «godt å gjøre «normalt» ungdomsarbeid igjen».

Dersom pandemien gjør at det å møtes fysisk i større grupper må vente en stund til, vet vi at vi i alle fall har et godt alternativ for hvordan vi fortsatt kan være sammen, bygge relasjoner, snakke om tro og ha det gøy.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp