Tilbake til nms.no Englandblogg
Meny
Foto: Solgunn P. Smith Last ned

Sommeren vi dro til Norge

Det er ikke hver dag en blir invitert på besøk tilbake til sitt eget land, men i sommer fikk både jeg og tre britiske tenåringsjenter oppleve Hedmark for første gang.
Del Facebook Twitter E-post

Stange menighet i Hedmark er en menighet som har en såkalt misjonsavtale med nms, hvor de støtter arbeidet vi gjør her i England spesielt. For å lære mer om arbeidet vårt, for å bli litt bedre kjent, og for å bygge relasjoner oss imellom tok de høsten 2017 kontakt og spurte om vi ville komme på besøk sommeren 2018. For oss var det spennende å få en slik invitasjon; vi får ofte besøk av ulike menigheter og grupper fra Norge som ønsker å se hvordan vi gjør arbeidet vårt her i England (ofte i form av uteam), men får ikke like ofte mulighet til å dra «andre vegen».

Så kom spørsmålet om hvem vi skulle invitere med oss. Utgangspunktet vårt var å ta med noen litt eldre, modne ungdommer, som er ledere eller har ansvar på ulike måter i arbeidet vårt, men foreløpig har vi ikke så mange av disse, og i alle fall ikke fra samme ungdomsgruppe. Vi endte dermed opp med å invitere med oss tre jenter fra tre ulike grupper vi er involvert i i byen, som ikke kjente hverandre fra før. Ved å gjøre det på denne måten hadde vi en tanke om at det kanskje i etterkant vil være lettere å samle disse tre gruppene til en fellessamling eller event når disse tre da kjenner hverandre. Tidligere har det vist seg vanskelig å samle ulike ungdomsgrupper på ett sted fordi ungdommene stort sett holder seg i sin bydel/ område og er ikke så interessert i å dra noe sted, i alle fall ikke dersom de ikke kjenner noen fra de andre gruppene, men nå når vi har tre jenter som kjenner hverandre har vi et annet utgangspunkt.

Bildet viser de britiske jentene sammen med ettåring Anna i Frognerparken i Oslo.

Her er jentene sammen med Anna i Frognerparken, Oslo.

Turen over til Norge ble stille, men da vi var framme og jentene møtte igjen fjorårets ettåring, Anna, gikk det bedre. I løpet av turen ble vi kjent med både menighetsråd, ansatte og frivillige i Stange, og de vartet opp for oss, viste oss rundt og inkluderte oss. Vi var på sightseeing i Oslo, Stange og Hamar, fikk reist med Skibladner på Mjøsa, prøvde Escape Room, var på gudstjeneste i Stange kirke og klatret opp i klokketårnet, fikk smakt på «norsk» taco, kjøttkaker og brunost (ikke i samme måltid!), ble skremt av isbjørnene i kjelleren på Løiten lys, og var på grilling sammen med Stange menighetsråd. Størst var det nok likevel for jentene å få være med på konfirmantleiren Stange menighet, i samarbeid med nabomenighetene, arrangerte.

Bildet viser de britiske jentene sammen med noen norske ungdommer, på Skibladner på Mjøsa.

Her er jentene sammen med noen av deres nye, norske venner på Skibladner på Mjøsa. Det fløytes når vi kjører under broa..

Å få bli kjent med norske ungdommer som var med som ledere på leiren var nok et desidert høydepunkt. Når jeg hører jentene si de fortsatt har kontakt med ungdommene fra Norge, nesten daglig, via sosiale medier, betyr det at vi lykkes med det vi satte oss som mål for turen; å skape relasjoner oss imellom.

 

Selv om vi er på ulike steder og arbeidet vi driver kan se forskjellig ut, har vi alltid noe å lære av hverandre. Denne gangen fikk vi lære av Stange, og kanskje de lærte noe tilbake også. Og så gleder jentene seg til Stange kommer på gjenvisitt!

Bildet viser de britiske jentene sammen med Stange menighetsråd.

Her er jentene sammen med den flotte gjengen fra Stange menighetsråd.

 

Tekst: Solgunn P. Smith

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp