Tilbake til nms.no Connect Madagaskar
Meny

Hvem er vi?

Vi er tre team på til sammen seks studenter fra linja Connect på Hald Internasjonale Senter, som skal til tre forskjellige steder på Madagaskar; Antananarivo (Tana), Vohipeno, og Mahajanga. Der skal vi jobbe i hele seks måneder! Følg oss på reisen!

Team Tana 

Salama, vi er to relativt like jenter fra to relativt ulike byer, ei er fra Ændal og ei er fra Oslo. Begge har lik dialekt så vår favorittaktivitet er å få folk til å gjette hvem som er fra hvilken by. Thea (19) kommer rett fra videregående, men til gjengjeld har hun et stort hjerte for andre og pinnsvin. Amanda (19) har sett litt mer av verden takket være et år på folkehøyskole etter endt videregående, men maktbalansen er allikevel ikke helt definert.

De neste seks månedene befinner vi oss i hovedstaden på Madagaskar, Antananarivo (Tana), hvor vi skal bo og jobbe på døveskolen AKAMA. Denne blir drevet av den lutherske kirke på Madagaskar (FLM). Gjennom FLM skal vi også bidra på KRIK, english clubs, ledertrening, et senter for utsatte jenter og kanskje ei litta radio session i ny og ne.

Følg oss gjennom ett helt halvt år av en annen verden.

Koz og klemz fra Thea og Amanda

 

Team Vohipeno

Vårt team består av Guro Kalstveit (19) fra Skjold utenfor Haugesund og Hanna Nysæter (19) fra Skien.

Vi er to eventyrlystne jenter med flere fellesinteresser (som f.eks. kunst og idrett), i tillegg til  et felles ønske om å få noen nye perspektiver på verdenen vi lever i. Vi skal bo i landsbyen Vohipeno på jordbruksskolen SEFAFI, der vi blant annet skal delta i undervisningen, arrangere aktiviteter og idrett, og delta i den lokale kirkens ungdomsarbeid. Det gassiske utsagnet «Mora Mora» som oversettes til «ta det med ro» står visstnok ekstra sterkt på landsbygda, så en spesielt travel og stressende hverdag får vi nok ikke. Men innholdsrikt blir det nok!

Vi gleder oss til 6 måneder av en annen verden, til å bli kjent med en ny kultur, og til å skape nye relasjoner!

 

Team Mahajanga

Vi er team Mahajanga som består av Sondre Hofstad (22) fra Ottestad og Sivert Karlsen (19) fra Klokkarstua.

For å beskrive kort dynamikken i dette teamet kan man si at Sondre er som vann og Sivert er som råsaft, sammen blir de den perfekte saften. Vi skal bo på bibelskolen SHALOM, og ha forskjellige oppgaver gjennom uka, som f.eks ledere på KRIK og døveskole. Byen vi skal bo i heter Mahajanga, og ligger nordvest i Madagaskar ved kysten. Det kan bli veldig varmt der, så vi må huske på å smøre mye solkrem hver dag. Og passe oss for mygg med malaria og hunder med rabies. Uansett skal de neste 6 månedene bli et eventyr uten like!Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp