Tilbake til nms.no Connect Madagaskar
Meny
Last ned

Å jobbe på Fihaonana

Jobber du på Fihaonana, så er det Fihaonana som er livet ditt.
Del Facebook Twitter E-post

Det er ikke bare-bare å drive en jordbruksskole på Madagaskar, enten man er rektor eller gårdsarbeider. De fleste står opp før oksen skriker, og arbeidsdagen er gjerne ikke ordentlig ferdig før i sju-åttetiden. Alle har riktignok et par timers pause midt på dagen da det er så varmt at en ikke hadde fått utrettet så mye uansett. Mange arbeidstimer blir det likevel, og fritid er det gjerne fint lite av. Da er det ikke så rart at de fleste av de ansatte bor på skolen.
Hvor viktig er det ikke da å trives på jobb? Men hva er det egentlig som skal til for at man trives på jobb? At man driver med noe man har interesse for er selvsagt viktig, men jeg tør påstå at viktigst av alt er de menneskene man omgås med. Og gode mennesker er i hvert fall ikke en mangelvare her på Fihaonana!
På fri- og studiedagene våre savner jeg å samle egg blant gærne høner, luke ugress i stekende sol og å spa stinkende grisemøkk. Ikke fordi det er noe jeg har spesielt sterk interesse for, men på grunn av menneskene jeg er så heldig å få gjøre det med. De som alltid smiler og sier hei hver gang de ser meg, og prater i vei selv om de nesten ikke kan noe engelsk og jeg nesten ikke noe gassisk. Og latteren sitter selvsagt alltid løst. Det blir det mange gode øyeblikk av.

Jobber du på Fihaonana, så får du tilbragt tiden din med veldig mange gode mennesker.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp