Tilbake til nms.no Connect Hongkong
Meny
Foto: Pixabay Last ned

Læring gjennom lek

Skoleåret 2019/20 var Henriette utvekslingsstudent i Hongkong gjennom NMS sin Connect-linje ved Hald Internasjonale Senter. Her forteller hun om hvordan halvåret i Hongkong var.
Del Facebook Twitter E-post

Under mitt opphold i Hongkong fikk jeg gleden av å jobbe med ungdom på et ungdomssenter. Senteret var et etter-skole alternativ for ungdom. De kunne komme og være sosiale, få leksehjelp, lære matlaging, aktiviseres, osv. I tillegg til dette var det aktiviteter for voksne/eldre på dagtid, men jeg var ikke involvert i dette arbeidet. Jeg fikk ha to klasser, en kulturklasse som jeg delte med teammaten min. Her lærte elevene om Europa gjennom masse lek og konkurranser. Jeg lærte dem noen nye leker vi har i Norge og de viste meg deres versjoner av leker vi hadde til felles. De kunne ikke så godt engelsk, så jeg hadde med en lærer som kunne hjelpe til å oversette. Det var ikke alltid verken læreren eller elevene forsto hele leken jeg hadde, men det var alltid gøy å se deres versjon av leken. Det var en fin måte å se hvordan tankegangen deres var annerledes enn europeisk. De fulgte alltid reglene til leken, men de kom på noen metoder å løse utfordringen som jeg ikke hadde tenkt over før.

Ved siden av dette hadde jeg en danseklasse alene for en liten gruppe elever på 13 år på en skole. Danseklassen jeg hadde var noe av det jeg satt igjen med best minner fra. Elevene jeg hadde kunne ikke bra engelsk, det var kun 3/10 som forsto meg, resten av klassen hermet etter meg eller fikk oversettelse fra medelevene. Klassen var en gruppe med mye energi og et herlig humør. De var lei skole og hadde for mye energi til å sitte på skolebenken fikk jeg inntrykk av. Derfor var det ekstra gøy å se energien deres i klassen min hvor det viktigste var at de hadde det gøy.

Ved siden av jobben jeg hadde på ungdomssenteret, dro jeg og teammaten min ofte på besøk til ulike kirker. Spesielt da desember kom, ble det mange julefester i ulike kirker vi bidro med ulike leker. Mesteparten av jobben min besto av å leke med barn/ungdom. Jeg hadde alltid noen leker liggende klar i tilfelle det var dette de ønsket fra oss. Det var ofte på festene jeg var usikker på hva de ville jeg skulle hjelpe til med, det var ikke alltid like klart. Men det var aldri noen tilfeller hvor jeg måtte si jeg ikke var forberedt. Jeg lære å være åpen for alt og planlegge litt underveis mens jeg hadde en gruppe.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp