Tilbake til nms.no Connect Hongkong
Meny
Last ned

Kunst talent

De siste månedene har jeg fått ansvaret for kunst grupper på sentere hvor vi jobber. Jeg har kunstgrupper med unger i alderen 10-11 år og jeg har en voksen-gruppe med foreldre til ungdommer. For meg som har gått på kunstskole er det veldig gøy å se her hvordan barn og unger uttrykker seg. Skolesystemet her er veldig annerledes enn det det er her mye strengere, og de har ikke samme muligheter som oss når det kommer til valgfag og mer praktiske fag. Jeg har merket at i kunsttimene er det en fin måte for barna å utrykke følelsene sine. Og få være mer kreative i forhold til det de gjør på skolen. De har jobbet en del med pastellfarger i timen deres, men den siste timen fikk de gjøre akkurat hva de ville. Det å klare å vise følelser gjennom kunst, krever virkelig talent. Disse barna er bare 10 år og alle baktankene deres til bildene de lager er veldig imponerende. Det er mange av dem som kjenner veldig på det med å føle seg sint og redd på grunn av fremtiden deres. Det er mange som føler de ikke passer inn i skolesystemet og derfor faller ut, og dette gjør dem sinte og de føler seg misforstått. Jeg er veldig glad for at Youth Center som jeg jobber på legger opp disse klassene og andre klasser slik at barna skal få slippe ut kreativiteten og vise følelser. Spesielt for de som trenger det og få ut følelsene sine, og kanskje de ikke klarer å sette ord på ting, men de er veldig flinke til å vise dem, og utrykke dem gjennom kunsten. Når det kommer til voksen timene mine, har jeg voksne som har barn i den alderen før de for barnebarn eller familie. Alle disse mødrene jeg har er pasjonerte, og det er derfor veldig koselig at de kan komme til meg i mine timer for å gjøre noe litt kreativt og annerledes. Utviklingen deres har vært helt skinnsykt, og til at det er deres aller første gang å male med vann- maling er veldig imponerende. Det har vært en fin måte for dem å variere hverdagen litt. Jeg føler også at det er her jeg får brukt mest av både kunst, og leder kunnskapene mine, ettersom det er meg som har klassen, og jeg er den eneste som har male erfaringer fra tidligere. Jeg har litt bilder fra noen kunstklasser, de med pastell maling på de kvadratiske arkene er fra kunsttimene med 10 åringene på skolen. De bildene som er litt større, og med vann maling, er lagd av mødrene som maler for første gang.
Del Facebook Twitter E-post
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp