Tilbake til nms.no Connect Hongkong
Meny

Vi får fram talentene deres

Del Facebook Twitter E-post

Her i Hongkong er det stort fokus på skolearbeid og karakterer. Elevene sitter hver dag, hele dagen og jobber med skole. Det er høyt press på å få bra karakterer, men så klart er det ikke alle som er skapt for å sitte hele dagen med skole. På senteret vi jobber på, fokuserer vi mest på de som sliter på skolen. De som har for mye energi til å sitte hele dagen. Jeg forstår de godt, jeg sliter slev å sitte på jobben og jobbe med skole i noen timer bare. De pleier ofte å komme til senteret vårt etter skoletiden for å leke, lage mat, lage kunst eller jobbe med skole. I tillegg til dette har senteret noen programmer på skolen for elevene. Jeg (Henriette) har fått. muligheten til å ha en danse klasse på en av skolene senteret samarbeider med.

En dag i uken får jeg ha en danseklasse som jeg elsker. Først fikk jeg vite at klassen ikke var så glad i dansen. De hadde bare masse energi som jeg skulle tømme. Så jeg satt opp noen høy intensitets leker, men så fikk jeg vite at de ville lære å danse. Så jeg satt sammen en dans som jeg lærer dem nå. Det er utrolig gøy å se hvor gode de er. De fleste av de har aldri dansa før, de har oftest ikke tid til å så mange sporter på fritiden. Men de gir virkelig alt.

Jeg starter alltid timen med noen nye leker slik at de blir varme, så går vi over til dansen. Det er en fin måte å se hva elevene er gode på. Jeg har litt av alt i klassen min. Jeg har de som ikke sier så mye, men som overrasket meg under dansingen hvor gode de var. Så har jeg de som ikke får til dansen like godt, men er veldig flink til å snakke for seg og får med klassen selv om det er litt vanskelige trinn. Jeg har de som oversetter for de andre, de som alltid vil være den som skal ta de andre i lekene for å løpe mest mulig, de som løper ekstremt fort, og de som er smarte og gjemmer seg bak gardinene. Klassen min er full av ulike talenter. De er kanskje ikke de beste i realfag og samfunnsfag, men ingen kan komme å si de er ubrukelige.

Her er det fort gjort å tro en ikke kommer langt i livet med mindre du er sekser elev på skolen, eller beste i din sport. Jeg forstår godt at det er frustrerende for de som sliter på skolen, og ikke har tid til sport på fritiden. Som ikke er best i noe. Derfor er det utrolig gøy å se hvordan mine elever har et talent i hver sine ting selv om kanskje ikke skolesystemet ser det.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp