Tilbake til nms.no Thailandblogg
Meny
Foto: Olav Skjerpe Last ned

Kors på halsen

En fjerdedel av medlemmene i Den evangelisk-lutherske kirken i Thailand holder til i Nan-provinsen i Nord-Thailand, og tilhører Lua-folket. Bare i løpet av de siste 12 år er antall døpte over 1300 mennesker. Hvem er Lua-folket?
Del Facebook Twitter E-post

Det er en liten etnisk minoritetsgruppe, på rundt 150 000 mennesker, som holder til i fjellene mot grensen til Laos, på kanten av det thailandske storsamfunnet. De kom mange som flyktninger inn i Thailand etter Vietnamkrigen, men uroligheter fortsatte med kamper mellom thailandske myndigheter og laotiske kommunistgrupper i området helt til 1980-tallet.
For mange handlet livet om frykt for ånder og ofring til ånder. Medisinmenn hadde mye makt. I dag opplever mange seg frigjort etter å ha blitt kristne, og blir bedt for av prest og evangelist i stedet. Alle går rundt med et kors på halsen for å beskytte seg mot de onde åndene. En tror nå på en ny makt. Selv om mange ikke kan lese, holdes Bibelen høyt – ofte på en hylle under taket i huset, med den ærefrykt den representerer i livet. Drar en til risbakkene har en ofte med kors og Bibel i kurven for å være på den sikre siden. Å bære korset om halsen kan handle om liv eller død for mange.

Mange er førstegenerasjonskristne, og kirka har en stor oppgave med å undervise og veilede rett om det å leve som en kristen, og fokusere på at alle har en nådegave fra Gud til å utføre tjeneste. Som kristne er vi ikke bare kalt til å ta imot, men også å gi videre. Blant Lua er det fortsatt mange som har til gode å selv be med frimodighet, og sette troen ut i handling med å vitne åpent for andre. Framtida for kirka på kanten av storsamfunnet, i bakkene og åsene på grensen til Laos, kan bli lys og spennende. Korset i hver enkelts liv viser veien for stadig flere. Be for arbeidet og søsken blant Lua!

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp