Tilbake til nms.no Maliblogg
Meny
Foto: Privat / MOPTI-OMRÅDET: Forsamlingen som var til stede under tilstelningen i Mopti-området. Last ned

Stor dag i Mopti-regionen i Mali

Landsbyutviklingsprosjektet NMS har støttet i lang tid går nå over i en ny fase. 38 landsbyer har allerede avskaffet kjønnslemlestelse. Fremover vil en også avskaffe barneekteskap.
Del Facebook Twitter E-post

Dette var budskapet under en tilstelning i Mopti-regionen onsdag denne uken. «Sous-préfet», en offentlig myndighetsperson, fortalte foran flere tilhørere at prosjektet til nå har vist gode resultater. 38 landsbyer i området har signert avtale om å avskaffe kjønnslemlesting. Framover jobbes det også med å avskaffe barneekteskap.

Landsbyutviklingsprosjektet NMS er med og støtter har som mål å styrke barns, og særlig jenters rettigheter. Nå går prosjektet inn i en ny fase. Dette gjøres i samarbeid med religiøse ledere og lokale aktører som ønsker endring.

Når landsbyen er enig om om å slutte med kjønnslemlestelse og barneekteskap, planlegges en offentlig seremoni hvor avtalen om å stanse skikken signeres.

NMS jobber også med spare – og lånegrupper for unge voksne og for kvinner, samt hjelp til å starte egen business. Noe av overskuddet fra disse gruppene blir brukt for å finansiere rettighetsarbeidet.

Her kan du se en video fra tilstelningen onsdag denne uken.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp