Tilbake til nms.no Maliblogg
Meny
Last ned

Bekjemper korona-viruset med vann, såpe og radio

Landsbyutviklingsprosjektet vårt bygger nå 80 vaskestasjoner i flyktningeleirer. Takket være radiostudioet som produserer radioprogrammer når informasjon om viruset lenger ut.
Del Facebook Twitter E-post

Korona-pandemien preger arbeidet også i Mali. Tallene på bekreftede smittede ser ut til å være stigende og har vært oppe i 78 nye tilfeller på en dag. (28. mai). Verdens Helseorganisasjon (WHO) har satt uoppdagede smittetilfeller øverst på sin liste over akutte utfordringer i Mali, så mørketallene kan være store.

Uroligheter og drap
Siden korona-pandemien kommer på toppen av de store utfordringene Mali allerede har knyttet til sikkerhet og ulike militsgrupper som herjer, trenger landet vår støtte mer enn noen gang. Avisen Vårt Land og en del andre norske medier hadde nettopp en sak om et angrep på en fulani-landsby i sentral-Mali, med mer enn 20 drepte. Slike angrep skjer så ofte at det ikke alltid regnes som en nyhetssak lenger. På grunn av urolighetene er det nå over 30 000 flyktninger i Region Mopti, der misjonen tidligere hadde sitt hovedkontor.

Bekymret for en sårbar befolkning
Landsbyutviklingsprosjektet NMS støtter i Mali ønsker å bidra til å redusere smitten og å hjelpe sårbare grupper til å kunne beskytte seg selv. Selv om hovedkontoret ble flyttet til hovedstaden av sikkerhetsgrunner, fortsetter landsbyutviklingsprosjektet sitt arbeid midt i den mest urolige delen av landet.

Gabdo Cisse som er leder for landsbyutviklingsprosjektet sier hun er bekymret over at befolkningen ikke tar forhåndsreglene som er nødvendige for å beskytte seg. Det kan handle både om uvitenhet og om at vannmangel, matmangel og boforhold gjør det umulig å følge reglene. Nå setter de i gang med korona-forebyggende tiltak.

Vaskestasjoner, såpe og radioprogrammer
Det skal settes opp 80 «vaskestasjoner» i flyktningeleirer. I et land der både vann og såpe er luksusvarer for mange mennesker, er tilgang til å vaske hender av stor betydning. Utstyr for å sette opp vaskestasjoner og såpe fordeles også i landsbyene gjennom ressurspersoner som er knyttet til prosjektet. Det skal også settes opp «vaskestasjoner» for håndvask på ni kommunale helsesentre.

I tillegg produseres det radioprogrammer med informasjon om Covid 19 på ulike lokale språk, og prosjektarbeiderne underviser om viruset og hvordan man kan beskytte seg når de har møtepunkter med lokalbefolkningen.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp