Tilbake til nms.no Maliblogg
Meny
Foto: Sigurd Egeland Last ned

Ser talenter

Den nye diakonilederen Danaya Goïta vil hjelpe mennesker i Mali til å se sine egne ressurser.
Del Facebook Twitter E-post

Hvert år får hundrevis av mennesker hjelp fra det diakonale arbeidet NMS støtter i Mali. NMS sin samarbeidspartner har fått ny diakonileder. Danaya Goïta har bare hatt jobben et halvt år, men har allerede utmerket seg med sitt initiativ og sin arbeidsglede. Nå ønsker han å være med på å spre «Use Your Talents»-metoden i Mali.

Best på opptaksprøven

Danaya Goita har jobbet et halvt år som diakonileder for NMS sin samarbeidspartner i Mali. Foto: Stina Margrete Aanderaa Neergård.

Danaya er jurist. Tidligere jobbet han som utviklingsagent i et statlig utviklingsprogram. 33-åringen giftet seg for ett år siden og ble nettopp far for første gang. Utlysningen av jobben som diakonileder fant han på internett.

– Jeg er kristen og kommer fra en kristen familie i Koutiala. Derfor kjente jeg til misjonens arbeid blant fulanifolket. Men jeg visste ikke på forhånd at misjonen også drev med diakoni. Stillingsannonsen gav meg lyst til å søke, forteller Danaya som også måtte gjennom opptaksprøve og tester før han fikk jobben. Det er vanlig i Mali for å finne ut hva søkerne er gode for. Danaya gjorde det best av alle og fikk jobben. Det er han godt fornøyd med.

Listen over mennesker som har fått hjelp og støtte dette halvåret er lang. Blant mye annet har han ansvar for en stipendordning som gir støtte til 168 elever og studenter.

– Nestekjærlighet er evangelisering i handling, sier han.

Bruk talentene

Danaya har lært mye det siste halvåret. Blant annet har han blitt kjent med konseptet «Use Your Talents» (UYT), noe han er veldig begeistret for.

– Metoden ble utviklet på Madagaskar, men sprer seg til stadig flere land. Grunntanken er at alle mennesker har evner og muligheter som man kan ta utgangspunkt i for å skape positiv endring, sier han.

– Tanken om å fokusere på det man har og ikke på det man ikke har, er fantastisk bra, fortsetter Danaya. Han har også arrangert en ungdomskonferanse om UYT i Sévaré sammen med misjonens landsbyutviklingsprosjekt og en organisasjon som jobber mot ekstremisme i Mali.

– Over 120 unge mennesker deltok. Også kristne ungdommer fra fulanimenigheten vår i Sévaré var med. Både der og i Mopti har det blitt dannet egne UYT-grupper.

Vasket sykehuset

Begge gruppene er i gang med aktiviteter.

– Gruppa i Sévaré vasket hele sykehuset og har plantet trær. Utgiftene de har hatt med dette, har de dekket med egne, innsamlede midler. Mopti-gruppen består av mange unge jenter. De har begynt å selge kaker for å få inntekter.

Nå er planen at vi skal få arrangert en tilsvarende konferanse, som den i Sévaré, i Sør-Mali, sier Danaya håpefullt.

 

Hva er «Use your talents»?

«Hva kan vi gjøre med det vi har her og nå?», er det sentrale spørsmålet i denne måten å drive utviklingsarbeid på. Å starte med lokale ressurser skaper individuell og kollektiv utvikling.

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp