Tilbake til nms.no Madagaskarblogg
Meny
Foto: Eirik Sandstø Last ned

Musikkskolen står på egne ben!

Musikkskolen på Lovasoa fikk til oppstarten støtte fra NMS. Fra nyttår går den over i en ny fase uten direkte støtte fra NMS.
Del Facebook Twitter E-post
tre barn synger

Barn fra barnehjemmet Akanisoa gleder oss med sin sang.

Musikkskolen på Lovasoa tverrkulturelle kompetansesenter i Antsirabe startet opp i 2020 med støtte fra NMS. Som en del av senterets aktiviteter for kompetanse- og mestringsutvikling har Lovasoa lyktes med å etablere en ny aktivitet. 150 barn lærer nå musikk fra skolens 8 musikklærere. Sang, gitar, trommer, valiha, fiolin, piano og saksofon er blant instrumentene.

I artikkelen 1. november av Bente Bjørseth lærte vi lederen av musikkskolen å kjenne, Toky. Han brenner for arbeidet sitt og å kunne gi gleden av å spille et instrument og å synge i et kor videre til elevene.

Da Øst-Afrika seksjonen hadde sitt medarbeidermøte på Antsirabe i september, ga musikkskolen en konsert til oss. Vi hørte alt fra klassisk musikk til moderne musikkstykker, sang på forskjellige språk og hørte elvene spille på mange forskjellige instrumenter. Det var en opplevelse å se gleden av utøverne.

to barn spiller på et key-board

Barn spiller med full konsentrasjon på keyboardet.

Skolen går fra nyttår over i en ny fase uten direkte støtte fra NMS. NMS har kunnet bidra med investeringer og driftsmidler i en oppstartsfase, sammen med betydelig innsats fra Lovasoa, og nå er de klare for å ta dette videre alene. Skolen har både betalende elever, og elever fra barnehjem og sosiale tiltak som ikke har anledning til å betale. Ved å basere aktiviteten på en stor mengde betalende elever, kan Lovasoa tilby gratis undervisning for barn som ikke har penger. Vanligvis ville en slik støtte være avhengig av NMS for å kunne fortsette, men ved å tenke nytt om finansiering og langsiktig økonomisk bærekraft har musikkskolen på Lovasoa nå forutsetninger for å bruke noe av inntektene fra aktiviteten til å gi videre.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp